Τελευταία Νέα
Διεθνή

To μεγαλύτερο διυλιστήριο στον κόσμο κατασκευάζει ο Aliko Dangote στη Νιγηρία

To μεγαλύτερο διυλιστήριο στον κόσμο κατασκευάζει ο Aliko Dangote στη Νιγηρία

Το διυλιστήριο ύψους 10 δισ. δολαρίων θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019

Το διυλιστήριο πετρελαίου που κατασκευάζει ο Aliko Dangote θα αντιπροσωπεύει το ήμισυ των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου όταν ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Reuters, υπογραμμίζοντας την κλίμακα του στοιχήματος που έχει κάνει ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Αφρικής  στο Νιγηριανό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Ο Dangote έχει χτίσει την περιουσία του στην τσιμεντοβιομηχανία, αν και η επιχειρηματική του αυτοκρατορία εκτείνεται και στα άλευρα, τη γεωργία και την ακίνητη περιουσία.
Τώρα κατασκευάζει το μεγαλύτερο ενιαίο διυλιστήριο πετρελαίου στον κόσμο και επίσης επεκτείνεται στα λιπάσματα, με στόχο την αντιμετώπιση μακροχρόνιων προβλημάτων στην  ενεργειακά αγορά της Νιγηρίας.
Αν και ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου στην Αφρική, η Νιγηρία εισάγει σχεδόν όλη τη βενζίνη της λόγω της κακής συντήρησης των τεσσάρων κρατικών διυλιστηρίων της.
Ο Dangote ελπίζει να καλύψει τις ανάγκες σε καύσιμα της πιο πολυπληθούς χώρας της Αφρικής, όπου η κακή παροχή ενέργειας υποχρεώνει τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις να βασίζονται σε κινητήρες ντίζελ.
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Dangote Devakumar Edwin δήλωσε ότι το διυλιστήριο ύψους 10 δισ. δολαρίων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.
"Σήμερα, το τσιμέντο είναι το μεγαλύτερο μέλος του ομίλου. Μέχρι το 2020, το διυλιστήριο θα είναι το μεγαλύτερο από τα περιουσιακά στοιχεία ", δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του στην περιοχή Lekki του νοτιοδυτικού κράτους του Λάγος.
Η Dangote Cement, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία της Νιγηρίας, έχει προσελκύσει επενδύσεις από τα κρατικά ταμεία του Ντουμπάι και της Νότιας Αφρικής. Το 2017 σημείωσε κέρδη  289,6 δισεκατομμύρια naira (920,8 εκατομμύρια δολάρια), αυξημένο κατά 60% σε σχέση το 2016 και εκτιμώνται σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Edwin είπε ότι το διυλιστήριο πετρελαίου, με χωρητικότητα 650.000 βαρέλια ημερησίως, θα στοχεύει επίσης σε εξαγωγικές αγορές.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης