Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταστάθηκε η πρώτη ανεμογεννήτρια στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Arkona

Εγκαταστάθηκε η πρώτη ανεμογεννήτρια στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Arkona

Ένας στρόβιλος ζυγίζει περίπου όσο ένας ελέφαντας

Με την έναρξη της τελευταίας φάσης κατασκευής, το υπεράκτιο αιολικό έργο της Αrkona στη Γερμανία εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο.Το κοινό έργο της E.ON και της Equinor βρίσκεται ακόμη μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.

Μετά από δέκα μήνες κατασκευής, η πρώτη από τις 60 ανεμογεννήτριες εγκαταστάθηκε με επιτυχία στις ακτές του Rügen στη γερμανική Βαλτική Θάλασσα.

Οι στρόβιλοι έχουν μήκος 100 μέτρων και διαθέτουν τρεις λεπίδες στροφείου. Με συνολικό βάρος σχεδόν 1.000 τόνων, ένας στρόβιλος ζυγίζει περίπου όσο ένας ελέφαντας.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση των εξαρτημάτων, η ομάδα έργου προετοιμάζει τους στροβίλους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, τίθεται σε λειτουργία ο υποσταθμός και ολοκληρώνεται η σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα.

Ο διευθυντής του έργου της Αρκόνα, Holger Matthiesen τόνισε ότι: «Όέχει κάνει μεγάλη δουλειά τους τελευταίους μήνες για να ξεκινήσει την εγκατάσταση του στροβίλου πριν από το χρονοδιάγραμμα. Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα παράγουμε καθαρό και βιώσιμο ηλεκτρικό ρεύμα με τους πρώτους στροβίλους».

Παράλληλα, η πλήρης λειτουργία του αιολικού πάρκου αναμένεται στις αρχές του 2019 το αργότερο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης