Διεθνή

Συμφωνία Equinor - Barra για την εξαγορά 10% στη λεκάνη Santos της Βραζιλίας

Συμφωνία Equinor - Barra για την εξαγορά 10% στη λεκάνη Santos της Βραζιλίας

Η συναλλαγή αυτή θα επιτρέψει στην Equinor και στους εταίρους της να ευθυγραμμίσουν πλήρως τα συμφέροντα των δύο αδειών για την περιοχή Carcara

Σύναψη συμφωνίας μεταξύ Equinor και Barra για την απόκτηση μεριδίου 10% στο μπλοκ BM-S-8 στη λεκάνη Santos της Βραζιλίας για 379 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα (4/7).

Ειδικότερα, με αυτή την κίνηση το με΄ριδιο της νορβηγικής Equinor θα αυξηθεί στο 46,5% από 36,5%, σύμφωνα με την εταιρεία. Η ExxonMobil κατέχει σήμερα ποσοστό 36,5%, ενώ η Galp κατέχει το υπόλοιπο 17%.

«Η συναλλαγή αυτή θα επιτρέψει στην Equinor και στους εταίρους της να ευθυγραμμίσουν πλήρως τα συμφέροντα των δύο αδειών για την περιοχή Carcara, η οποία περιέχει περίπου 2 δισεκατομμύρια ανακτήσιμα βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου», δήλωσε η νορβηγική πλευρά.

Μετά τις συναλλαγές με την ExxonMobil και την Galp, η Equinor και η ExxonMobil θα κατέχουν το 40% της BM-S-8 και της Carcara North, ενώ η Galp θα κατέχει το υπόλοιπο 20% και για τα δύο.

Υπενθυμίζεται ότι η Νορβηγία χορήγησε 12 άδειες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Equinor και 10 άλλες εταιρείες κυρίως στην Αρκτική, όπου το Όσλο πιστεύει ότι έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για νέες σημαντικές ανακαλύψεις

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης