Διεθνή

Οι φιλόδοξοι στόχοι της Δανίας στην αιολική ενέργεια

tags :
Οι φιλόδοξοι στόχοι της Δανίας στην αιολική ενέργεια

Η συμφωνία περιλαμβάνει νέες δεσμεύσεις για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων

Στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επικεντρώνεται ο ενεργειακός σχεδιασμός της Δανίας μέχρι το 2030.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενεργειακή συμφωνία που υπεγράφη, οι ΑΠΕ θα αντιπροσωπεύουν το 55% που μεταφράζεται με την κάλυψη όλων των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει νέες δεσμεύσεις για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Τρεις νέες υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις με δυναμικότητα τουλάχιστον 2,4 GW θα κατασκευαστούν την επόμενη δεκαετία. Το πρώτο από τα υπεράκτια αιολικά πάρκα θα δημοπρατηθεί το 2019-2020 και θα παραδοθεί από το 2024 έως το 2027.

Η μελλοντική ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη Δανία θα υποστηριχθεί μέσω δημοπρασιών. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των ανεμογεννητριών από 4300 σε 1850. Αυτό σημαίνει ότι οι παλιές ανεμογεννήτριες θα αντικατασταθούν με νέες τελευταίας τεχνολογίας. Επομένως, είναι δεδομένο ότι η παραγωγή αιολικής ενέργειας το 2030 θα είναι μεγαλύτερη από σήμερα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της ενεργειακής συμφωνίας περιλαμβάνονται μέτρα για την μείωση των φόρων επί της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε πολλές χώρες η ηλεκτρική ενέργεια φορολογείται πολύ υψηλότερα από το φυσικό αέριο. Δεν θα υπάρξει σημαντική πρόοδος στην ηλεκτροκίνηση στη βιομηχανία, τη θέρμανση και τις μεταφορές, εάν οι χώρες δεν δεσμευτούν για μια ισχυρή φορολογική μετατόπιση.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης