Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις Κίνας στην Ε.Ε. για κοινό μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Τrump

Πιέσεις Κίνας στην Ε.Ε. για κοινό μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Τrump

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνιζαν στο Reuters ότι τα κινεζικά κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης προωθούν συστηματικά το μήνυμα ότι η Ε.Ε. είναι στο πλευρό της Κίνας στον εμπορικό πόλεμο, που έχει ξεσπάσει

Πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο κατά των ΗΠΑ στο εμπόριο φέρεται να ασκεί η Κίνα.

Ο ασιατικός δράκος έχει αποκτήσει ισχυρή παρουσία στο ευρωπαϊκό έδαφος τα τελευταία χρόνια και οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν σημαντική συμμετοχή στα μεγάλα project της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος». Το Πεκίνο πιστεύει λοιπόν ότι μπορεί να έρθει πιο κοντά με τις Βρυξέλλες, επιδιώκοντας συμμαχία κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση όμως. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Κίνα πιέζει την Ε.Ε. να εκδόσουν κοινή ανακοίνωση με ηχηρό μήνυμα κατά των πολιτικών του Τραμπ κατά την Ευρω-σινική Σύνοδο Κορυφής, που θα λάβει χώρα στο Πεκίνο, στις 16 και 17 Ιουλίου. Ωστόσο η Ε.Ε., σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντιστέκεται.

Θεωρείται πιο πιθανό η Σύνοδος να καταλήξει σε ένα «μετριοπαθές» ανακοινωθέν, το οποίο θα επιβεβαιώνει την προσήλωση των δύο πλευρών στο πολυμερές σύστημα εμπορικών διαπραγματεύσεων και στον εκσγυχρονισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, παρά σε ένα ανακοινωθέν- καταδίκη της στάσης του Αμερικανικού προέδρου, όπως θέλει ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνιζαν στο Reuters ότι τα κινεζικά κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης προωθούν συστηματικά το μήνυμα ότι η Ε.Ε. είναι στο πλευρό της Κίνας στον εμπορικό πόλεμο, που έχει ξεσπάσει. Στις δύο προηγούμενες Συνόδους, το 2016 και το 2017 δεν κατέστη δυνατό να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν, εξαιτίας των διαφωνιών για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και το εμπόριο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης