Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε λειτουργία το μεγαλύτερο αιολικό δυναμικό της Vattenfall παγκοσμίως

Σε λειτουργία το μεγαλύτερο αιολικό δυναμικό της Vattenfall παγκοσμίως

Το Aberdeen Bay είναι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Σκωτίας που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 80.000 βρετανικά νοικοκυριά

Οι ανεμογεννήτριες με τη μεγαλύτερη δυναμικότητα στον κόσμο τέθηκαν σε λειτουργία στο αιολικό πάρκο της ανοικτής θάλασσας του Aberdeen Bay της Vattenfall, ανέφερε η εταιρεία χθες (2/7).

Το αιολικό πάρκο Aberdeen Bay, γνωστό και ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξάπλωσης Αιολικής Υπεράκτιας (EOWDC), είναι το αναπτυξιακό κέντρο της Vattenfall για την υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Παράλληλα, το Aberdeen Bay είναι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Σκωτίας που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 80.000 βρετανικά νοικοκυριά (312 GWh) κάθε χρόνο, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ειδικότερα, η τελευταία τεχνολογία αιολικής ενέργειας, αποτελούμενη από 11 τουρμπίνες με παραγωγική ικανότητα 93,2 megawatts, δοκιμάζεται στον κόλπο Aberdeen - μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις δοκιμών του είδους αυτού για να επιταχύνει την ανάπτυξη της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας σε ανταγωνιστική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

«Οι έντεκα ανεμογεννήτριες, δύο 8,8 MW και εννέα 8,4 MW, έχουν τη μεγαλύτερη ικανότητα τουρμπίνας σε εμπορική λειτουργία στον κόσμο», σύμφωνα με τη δήλωση του Vattenfall.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης