Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο εγχείρημα της InnoEnergy για την ανάπτυξη σύγχρονων ενεργειακών δικτύων

Νέο εγχείρημα της InnoEnergy για την ανάπτυξη σύγχρονων ενεργειακών δικτύων

«Η αγορά ενέργειας πρόκειται να αλλάξει θεμελιωδώς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της InnoEnnergy

Σύναψη συνεργασίας με πέντε σουηδικές επιχειρήσεις ξεκίνησε η InnoEnergy για τον σχεδιασμό και  την λειτουργία εκσυγχρονισμένων ενεργειακών συστημάτων.

Οι εταίροι του έργου για το Power2U είναι οι Öresundskraft, Jämtkraft, Tekniska Verken, Umeå Energi και Jönköping Energi, οι οποίοι μαζί με την InnoEnergy θα επενδύσουν από κοινού πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος τους είναι να προσφέρουν υπηρεσίες που επιτρέπουν σε όλους τους τύπους κτιρίων να συμμετέχουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ενέργειας και να επωφελούνται από την ενσωμάτωση ενεργειακών τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα όπως ηλιακών συλλεκτών, ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Από την πλευρά τους οι εταιρείες υπογραμμίζουν ότι η υπηρεσία θα προσθέσει επίσης στη σταθερότητα, την ανθεκτικότητα και την ευρωστία των υφιστάμενων ενεργειακών δικτύων.
Ο κ. Kenneth Johansson, Διευθύνων Σύμβουλος της InnoEnergy Scandinavia, δήλωσε: "Η αγορά ενέργειας πρόκειται να αλλάξει θεμελιωδώς. Οι τελικοί χρήστες ενέργειας μεγαλώνουν και εξοπλίζονται με τη δική τους παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Το κοινό μοντέλο μας είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ στο νέο ενεργειακό τοπίο και στοχεύουμε σε ένα γρήγορο ξεκίνημα της αγοράς ξεκινώντας από τη Σουηδία. Έχουμε ήδη περισσότερες διεθνείς έρευνες από ό, τι μπορούμε να χειριστούμε» πρόσθεσε.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης