Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νορβηγία υιοθετεί νέο καθεστώς για το ηλεκτρικό δίκτυο από το 2019

Η Νορβηγία υιοθετεί νέο καθεστώς για το ηλεκτρικό δίκτυο από το 2019

Ο νέος κανονισμός απαιτεί από τους μεγάλους καταναλωτές και τους παραγωγούς να πληρώσουν το ήμισυ του κόστους των επενδύσεων στο δίκτυο που χρειάζονται

Η Νορβηγία θα αναγκάσει τους μεγάλους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους παραγωγούς να πληρώσουν περισσότερα για τις αναβαθμίσεις του δικτύου και τις επεκτάσεις βάσει νέου κανονισμού από το 2019, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 2/7/2018 η Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων και Ενέργειας (NVE) της χώρας.
Το σχέδιο αντιτίθεται ευρέως στη βιομηχανία ενέργειας της Νορβηγίας, η οποία υποστηρίζει ότι θα πρέπει να περάσει σημαντικό μέρος του νομοσχεδίου, με επενδύσεις στο δίκτυο ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προγραμματίζονται μεταξύ του 2016 και του 2025.
Η NVE αποφάσισε να εγκρίνει τον κανονισμό σε τροποποιημένη έκδοση, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019, για τους καταναλωτές και τους παραγωγούς άνω των 1 μεγαβάτ ανά ώρα.
"Θα παρακινήσει τους πελάτες να λάβουν τα ίδια μέτρα που θα μειώσουν την ανάγκη για καθαρές επενδύσεις. Παράλληλα, συμβάλλει στη δικαιότερη κατανομή του κόστους μεταξύ των πελατών που προκαλούν καθαρές επενδύσεις και σε άλλους χρήστες του δικτύου ", ανέφερε η NVE σε ανακοίνωση.
Ο νέος κανονισμός απαιτεί από τους μεγάλους καταναλωτές και τους παραγωγούς να πληρώσουν το ήμισυ του κόστους των επενδύσεων στο δίκτυο που χρειάζονται, σε μια κίνηση για την ενθάρρυνση κατασκευής υποδομών σε τοποθεσίες που έχουν ήδη ισχυρά δίκτυα, μειώνοντας το συνολικό κόστος σύνδεσης.
Η NVE ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες πλέγματος μπορούν να ζητήσουν προκαταβολή έως και 15% του κόστους κατασκευής και μια μεταβατική περίοδος που θα περιλαμβάνει μόνο έργα  για τα οποία έχει ήδη χορηγηθεί άδεια.
Οι υπάρχοντες πελάτες που έχουν υποβάλει αιτήσεις σύνδεσης ή αυξημένη χωρητικότητα πριν από την 1η Ιουλίου 2018 θα συμπεριληφθούν επίσης στη μεταβατική περίοδο.
Στις εγκριθείσες τροπολογίες, η NVE υποχώρησε από την απαίτηση ότι ο πελάτης πρέπει να έχει συνάψει δεσμευτική χρηματοοικονομική συμφωνία με εταιρεία δικτύου ή τρίτο μέρος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης