Διεθνή

Οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση εκπομπών CO2 στην αεροπορία

Οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση εκπομπών CO2 στην αεροπορία

Χωρίς καμία ενέργεια, οι εκπομπές CO2 από την αεροπορία αναμένεται να αυξηθούν κατά 300% έως το 2050

Την ικανοποίησή της για την απόφαση της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς εγκρίθηκαν οι βασικοί κανόνες ενός συστήματος αντιστάθμισης και μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τη διεθνή αεροπορία που θα αντιμετωπίσει τις εκπομπές CO2 στον τομέα των διεθνών αερομεταφορών.

Η Επίτροπος Μεταφορών Violeta Bulc και η δράση για το κλίμα και ο επίτροπος ενέργειας Miguel Επίτροπος Arias Cañete, σημείωσαν ότι η συμφωνία αυτή καθορίζει τους κανόνες που απαιτούνται για τις αεροπορικές εταιρείες να παρακολουθούν και να αναφέρουν τις εκπομπές τους από το 2019.

Συγκεκριμένα τόνισαν ότι: «Χάρη σε αυτές τις δεσμεύσεις, οι αεροπορικές εταιρείες θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος στο πρώτο παγκόσμιο σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών από τις αεροπορικές μεταφορές. Χωρίς καμία ενέργεια, οι εκπομπές CO2 από την αεροπορία αναμένεται να αυξηθούν κατά 300% έως το 2050. Η δράση του κλάδου των αερομεταφορών για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα αποτελεί επίσης ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού και η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από τους δύο βαθμούς κελσίου».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης