Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αιολικός στόχος της Ν. Κορέας μέχρι το 2030

Ο αιολικός στόχος της Ν. Κορέας μέχρι το 2030

Ο νέος ενεργειακός χάρτης έχει ως στόχο την απόκτηση 48,7 GW νέων πηγών καθαρού ενεργειακού εφοδιασμού

Η Κορέα θα προσθέσει 12 GW νέας ισχύος αιολικής ενέργειας έως το 2030 και θα συνδυάσει την ανανεώσιμη ενέργεια με τις ναυπηγικές βιομηχανίες και τις βιομηχανίες που βασίζονται στον ωκεανό, δήλωσε το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξήσει το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το σημερινό 7% σε 20% μέχρι το 2030.

Ο νέος ενεργειακός χάρτης έχει ως στόχο την απόκτηση 48,7 GW νέων πηγών καθαρού ενεργειακού εφοδιασμού, με 12 GW να προέρχονται από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η κυβέρνηση θα κατασκευάσει αιολικά πάρκα σε τοποθεσίες που προτείνονται από τις επαρχιακές κυβερνήσεις και θα αναζητήσει τρόπους συνδυασμού τους με τη ναυπηγική βιομηχανία και την ωκεάνια βιομηχανία για την τόνωση της τοπικής οικονομίας», δήλωσε ο Paik Un-gyu σε ένα φόρουμ αιολικής ενέργειας που παρακολουθείται από αξιωματούχους της εταιρείας.

Ως πρώτο βήμα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες 500 MW σε παράκτιες περιοχές και να διερευνήσει τρόπους σύγκλισής τους με βιομηχανίες που βασίζονται στον ωκεανό. Σκοπός της είναι η μακροπρόθεσμη δημιουργία μεγάλης κλίμακας πλωτών αιολικών πάρκων μέσω τεχνολογικών καινοτομιών.

Σκοπός της Κορέας είναι να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα και να την πυρηνική ενέργεια και να στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης