Τελευταία Νέα
Διεθνή

Thyssenkrupp και Tata Steel κοντά σε συμφωνία ύψους 15 δισ. ευρώ

Thyssenkrupp και Tata Steel κοντά σε συμφωνία ύψους 15 δισ. ευρώ

Η συνένωση των ευρωπαϊκών χαλυβουργικών περιουσιακών στοιχείων της Thyssenkrupp και της Tata Steel, θα δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης

Η Thyssenkrupp και η Tata Steel βρίσκονται κοντά σε συμφωνία ύψους 15 δισ. ευρώ (17,4 δισ. δολ.) αυτή την εβδομάδα για να συνενώσουν τα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία τους δημιουργώντας ένα παγκόσμιο χαλυβουργικό όμιλο.
Σύμφωνα με το  Reuters οι συνομιλίες για τις τελικές λεπτομέρειες προχωρούν καλά και έχει επιτευχθεί ένας συμβιβασμός για την αποτίμηση των επιχειρήσεων.
Ο συνδυασμός των ευρωπαϊκών χαλυβουργικών περιουσιακών στοιχείων της Thyssenkrupp και της Tata Steel, που ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο, θα δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ευρώπης μετά την ArcelorMittal με συνολικές πωλήσεις 15 δισ. Ευρώ.
Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι ο συμβιβασμός περιλαμβάνει  πληρωμή σε μετρητά στην Thyssenkrupp, αλλάζοντας σε 50-50τη δομή ιδιοκτησίας της επιχείρησης, μειώνοντας το χρέος που θα μεταφερθεί σε αυτήν ή περιορίζοντας τις πληρωμές μερισμάτων στην Tata Steel για αρκετά χρόνια.
"Οι συνομιλίες είναι πολύ εποικοδομητικές, είναι στην τελική ευθεία," ανέφερε πηγή του Reuters.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα μπορούσαν ακόμη να καθυστερήσουν ή να καταρρεύσουν την τελευταία στιγμή, ανέφεραν πηγές  προσθέτοντας ότι και οι δύο εταιρείες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να κλείσουν μια συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης