Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Abramovich δεν είχε δικαίωμα να πουλήσει το μερίδιο της Nornickel στον Potanin

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Abramovich δεν είχε δικαίωμα να πουλήσει το μερίδιο της Nornickel στον Potanin

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Roman Abramovich, γνωστός στη Βρετανία ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea, δεν είχε το δικαίωμα να πουλήσει μερίδιο της Norilsk Nickel σε έναν άλλο επιχειρηματία, τον Vladimir Potanin  αποφάσισε το Ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου ανέφερε την Τετάρτη 27/6/2018.
Η απόφαση ακολουθεί μακρά μάχη μεταξύ των ρώσων δισεκατομμυριούχων Oleg Deripaska και Vladimir Potanin για τον έλεγχο της ρωσικής εταιρείας, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς νικελίου και παλλαδίου στον κόσμο.Ο Deripaska, ο οποίος  ελέγχει τον κολοσσό αλουμινίου Rusal, θέλει να εμποδίσει τον Abramovich να πουλήσει την Norilsk Nickel (Nornickel) μετοχές στον ρώσο  επιχειρηματία Vladimir Potanin, λέγοντας ότι θα παραβίαζε τη συμφωνία μετόχων του 2012.
Στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου, ο δικαστής Stephen Philips αποφάσισε ότι μια τέτοια πώληση από τον Abramovich, , θα παραβίαζε τους όρους αυτού του συμφώνου των μετόχων.
Πρόσθεσε ότι το δικαστήριο θα εξετάσει τις αιτήσεις για άδεια άσκησης προσφυγής.
" Η Rusal είναι ικανοποιημένη με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου. Αυτό δικαιώνει πλήρως την απόφαση της Rusal να αμφισβητήσει την ανακοίνωση ", επεσήμανε η αεταιρεία.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης