Διεθνή

Οι ΗΠΑ θέλουν να εξάγουν το «θαύμα της ενέργειας» παρά τις εμπορικές διαμάχες

Οι ΗΠΑ θέλουν να εξάγουν το «θαύμα της ενέργειας» παρά τις εμπορικές διαμάχες

Θέλουν να εξάγουν την τεχνογνωσία τους στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου  

Η κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump θέλει να βοηθήσει τους συμμάχους να "αντιγράψουν" την αμερικανική παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου εξάγοντας την αμερικανική τεχνογνωσία, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Rick Perry την Τρίτη 26/6/2018, ακόμη και όταν οι εμπορικές διαμάχες εντάθηκαν.
Ο Perry δήλωσε ότι η αύξηση της παραγωγής ορυκτών καυσίμων στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, η οποία κατέστη δυνατή με την προηγμένη τεχνολογία υδραυλικής διάτρησης, βοήθησε τη χώρα να μειώσει την εξάρτησή της από το ξένο πετρέλαιο και να βελτιώσει την οικονομία της.
"Είμαστε μάρτυρες αυτού του εκπληκτικού ενεργειακού θαύματος", δήλωσε ο Perry κατά την τελετή έναρξης του τριετούς Παγκόσμιου Συνεδρίου Αερίου.
"Αλλά αυτό δεν είναι μόνο για την εξαγωγή της ενέργειας μας, είναι για την εξαγωγή της τεχνολογίας, της τεχνογνωσίας, που οδήγησε τη χώρα στην πρώτη θέση", είπε.
Προσέθεσε ότι πιστεύει ότι η αναπτυξιακή έκρηξη των ΗΠΑ στο εξωτερικό θα μπορούσε να βοηθήσει τους φτωχούς του κόσμου να έχουν πρόσβαση σε προσιτή ηλεκτρική ενέργεια και ότι η αύξηση του μεριδίου του φυσικού αερίου στο μίγμα θα μπορούσε να συμβάλει στον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Η κυβέρνηση Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να επεκτείνει τις προμήθειες ορυκτών καυσίμων στους συμμάχους μέσω συμφωνιών εφοδιασμού και ανταλλαγής τεχνολογίας.
 Αλλά αυτό γίνεται πιο περίπλοκο καθώς επιβάλλει αυστηρούς δασμούς στον χάλυβα, το αλουμίνιο και άλλες εισαγωγές προκαλώντας αντίποινα κατά προϊόντων των ΗΠΑ , συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου.
Το Πεκίνο αυτό το μήνα επέβαλλε αντίποινα με 25% δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να μειώσουν τις πωλήσεις στον μεγαλύτερο πελάτη της βιομηχανίας σχιστόλιθου των ΗΠΑ και να ασκήσουν πίεση στις αμερικανικές επιχειρήσεις που παράγουν αέριο.
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου έχουν εξαιρεθεί μέχρι στιγμής, αλλά η βιομηχανία ανησυχεί ότι θα μπορούσε να είναι επόμενο εάν οι συνομιλίες της Κίνας με την Ουάσινγκτον δεν αποδώσουν.
Αυτό θα πλήξει ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έγιναν ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς αργού πετρελαίου και εξαγωγέας και των δύο από πέρυσι.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι ελπίζει ότι η εξαγωγή ενέργειας και η σχετική τεχνολογία θα συμβάλουν στη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων έναντι των γεωπολιτικών παραγωγών ενέργειας όπως η Ρωσία, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν δεσμούς με μεγάλους καταναλωτές όπως η Κίνα.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης