Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλίες Sefcovic - Novak για τους αγωγούς φυσικού αερίου Turkish Stream και Nord Stream-2

tags :
Συνομιλίες Sefcovic - Novak για τους αγωγούς φυσικού αερίου Turkish Stream και Nord Stream-2

Οι πλευρές συζήτησαν της συνεργασία της Ρωσίας και ΕΕ στον ενεργειακό τομέα αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας A. Novak στις συνομιλίες που είχε στην Ουάσιγκτον με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic, συζήτησε μεταξύ άλλων θέματα που σχετίζονται με τους αγωγούς φυσικού αερίου Turkish Stream Nord Stream-2, καθώς και με την διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.
«Οι πλευρές συζήτησαν της συνεργασία της Ρωσίας και ΕΕ στον ενεργειακό τομέα. Ιδιαίτερα μίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, καθώς και για τις προοπτικές και τον αποσυγχρονισμό του ενεργειακού συστήματος των χωρών της Βαλτικής από το ενεργειακό δίκτυο BRELL μετά το 2025.
Επίσης κατά την διάρκεια των συνομιλιών επικαιροποιήθηκε το καθεστώς που αφορά την υλοποίηση των κοινών έργων υποδομής που σχετίζονται με τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream, τα οποία αποσκοπούν στην διαφοροποίηση των οδεύσεων διέλευσης του φυσικού αερίου και την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας.

Μετά το τέλος των συνομιλιών ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας A. Novak δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες για το φυσικό αέριο  μεταξύ ΕΕ, Ρωσίας και Ουκρανίας θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Ιουλίου.
Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα προσδιορισθούν το προσεχές διάστημα, δήλωσε ο Novak, προσθέτοντας ότι η πόλη στην οποία θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση δεν έχει ακόμη ορισθεί.


Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι οι δυο πλευρές μπορεί να συζητήσουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής μια τριμερούς συνάντησης με θέμα το φυσικό αέριο με την συμμετοχή της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της ΕΕ, στα μέσα Ιουλίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στις πλευρές να συζητήσουν την κατάσταση που θα διαμορφωθεί σε σχέση με την διέλευση του φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, μόλις ολοκληρωθεί το 2019 η δεκαετής διμερής συμφωνία και την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.

 



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης