Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: "Παγώνει" ο διακανονισμός των Vale και BHP Billiton για την οικολογική καταστροφή του 2015

Βραζιλία:

Οι Vale και BHP Billiton θα καταβάλουν δεκάδες δισεκ. δολάρια στη Βραζιλία για την κατάρρευση του φράγματος το 2015, ωστόσο η απόφαση αναβάλλεται για δύο χρόνια   

Στον «πάγο» μπαίνει για τα επόμενα δύο χρόνια η απόφαση της βραζιλιάνικης δικαιοσύνης με τις κολοσσιαίες εξορυκτικές Vale και BHP Billiton, οι οποίες έχουν κληθεί να καταβάλλουν το ποσό των 155 δισεκ. ρεάλ (περίπου 41 δισεκ. δολάρια) για την κατάρρευση του φράγματος, το 2015, που προκάλεσε μία ασύλληπτη οικολογική καταστροφή.
Η απόφαση απογοήτευσε τους επενδυτές, οι οποίες ανέμεναν μία τελική συμφωνία με τις αρχές της Βραζιλίας για να λήξει η δικαστική μάχη.
Οι Vale και BHP Billiton, ιδιοκτήτριες της τοπικής Samarco, καλούνται, επίσης, να πληρώσουν επιπλέον 20 δισεκ. ρεάλ στις πολιτείες των Minas Gerais και Espirito Santo, απόφαση που πιθανότατα θα λάβει δίχρονη παράταση, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Το φράγμα της Samarco στη Minas Gerais, κατέρρευσε τον Νοέμβριο του 2015, προκαλώντας τον θάνατο 19 ανθρώπων και μολύνοντας τρομακτικά την περιοχή.
Μετά το ατύχημα, η Samarco αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τερματισμό δραστηριοτήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης