Διεθνή

Συνεργασία μεταξύ Rosatom και Ρουάντα στην πυρηνική ενέργεια

Συνεργασία μεταξύ Rosatom και Ρουάντα στην πυρηνική ενέργεια

«Το μνημόνιο είναι το πρώτο έγγραφο στον τομέα των ειρηνικών χρήσεων ατομικής ενέργειας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών»

Η υπογραφή μνημονίου συμφωνίας για τη συνεργασία μεταξύ της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosatom και του υπουργείου Υποδομών της Ρουάντα για την ειρηνική χρήση της ατομικής ενέργειας ανακοινώθηκε χθες (25/6).

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Rosatom, η συμφωνία υπογράφηκε την Παρασκευή στη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Rosatom Nikolay Spasskiy και τον πρεσβευτή της Ρουάντα στη Ρωσία Jeanne d'Arc Mujawamariya.

«Το μνημόνιο είναι το πρώτο έγγραφο στον τομέα των ειρηνικών χρήσεων ατομικής ενέργειας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε επιπρόσθετα η εταιρεία.

Παράλληλα, η στόχος της συμφωνίας είναι η δημιουργία νομικής βάσης για τη διμερή συνεργασία για την ανάπτυξη της πυρηνικής υποδομής στη Ρουάντα και την ανάπτυξη προγραμμάτων με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πυρηνικές τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους, καθώς και τη χρήση ραδιοϊσοτόπων και τεχνολογιών ακτινοβολίας στον τομέα της μεταποίησης, της γεωργίας και της υγειονομικής περίθαλψης.

«Οι δύο πλευρές θα δημιουργήσουν κοινές ομάδες εργασίας για τον εντοπισμό συγκεκριμένων σχεδίων στο πλαίσιο της συνεργασίας", ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας θα ακολουθήσει η προετοιμασία μιας διακυβερνητικής συμφωνίας πλαισίου μεταξύ των δύο χωρών.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης