Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανησυχία στις επιχειρήσεις άνθρακα - H εμπορική διαμάχη Trump - Κίνα απειλεί τις εξαγωγές

ΗΠΑ: Ανησυχία στις επιχειρήσεις άνθρακα - H εμπορική διαμάχη Trump - Κίνα απειλεί τις εξαγωγές

Οι εξαγωγές άνθρακα στην Κίνα ανήλθαν σε 3,2 εκατομμύρια τόνους το 2017, από το μηδέν το 2015 και το 2016, σύμφωνα με την ΕΙΑ

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις εξόρυξης άνθρακα ανησυχούν ότι η εντεινόμενη εμπορική διαμάχη του προέδρου Donald Trump με την Κίνα θα μπορούσε να βλάψει την αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα τους, σε μια από τις σημαντικότερες ζώνες των προβληματικών τομέων, σύμφωνα με τους φορείς της βιομηχανίας.
Το Πεκίνο αυτό το μήνα πρόσθεσε άνθρακα και άλλα ενεργειακά προϊόντα σε έναν κατάλογο προϊόντων των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν δασμοί εισαγωγής ως αντίποινα στους δασμούς Τrump. Το μέτρο έχει ήδη επιβραδύνει την κινεζική ζήτηση για άνθρακα από τις ΗΠΑ, ανέφεραν πηγές βιομηχανίας των ΗΠΑ και της Κίνας.
Eμπορικές πηγές σύμφωνα με το Reuters ανέφεραν ότι η China National Building Material International, ένας από τους μεγαλύτερους μεταλλουργικούς εισαγωγείς άνθρακα στην Κίνα, αποχώρησε από συνομιλίες εφοδιασμού με την αμερικανική εταιρεία άνθρακα XCoal και το ορυχείο Consol Energy λίγο μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου.
Πηγή ανέφερε ότι η Consol είχε συνομιλίες με την Κίνα για την προμήθεια μεταλλικού άνθρακα μέχρι 1 εκατομμύριο τόνους ετησίως, αλλά δεν θα επιβεβαιωθεί εάν η συμφωνία καθυστερήσει.
"Είναι προφανές ότι παρακολουθούμε με προσοχή", δήλωσε η Ashley Burke, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Μεταλλείων, η οποία εκπροσωπεί τις εταιρείες εξόρυξης των Η.Π.Α.
"Οτιδήποτε θα απομακρυνόταν από το ενδιαφέρον για άνθρακα των ΗΠΑ στο εξωτερικό προκαλεί ανησυχία."
Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας ανέφερε ότι οι εξαγωγές άνθρακα των ΗΠΑ στην Ασία διπλασιάστηκαν από 15,7 εκατομμύρια τόνους το 2016 σε 32,8 εκατομμύρια τόνους το 2017. Οι εξαγωγές στην Κίνα ανήλθαν σε 3,2 εκατομμύρια τόνους το 2017, από το μηδέν το 2015 και το 2016, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης