Διεθνή

Σε ετοιμότητα η Lukoil για αύξηση της παραγωγής αν υπάρξει συμφωνία στον ΟΠΕΚ

tags :
Σε ετοιμότητα η Lukoil για αύξηση της παραγωγής αν υπάρξει συμφωνία στον ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου συναντώνται στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν πιθανή αύξηση της παραγωγ

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ρωσίας, η Lukoil, είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 23.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) σε δύο έως τρεις μήνες, αν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφωνήσουν να περιορίσουν τα εμπόδια παραγωγής τους, ανέφερε η εταιρεία.
Η οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου συναντώνται στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν πιθανή αύξηση της παραγωγής, μετά την μείωση κατά 1,8 εκατομμύρια bpd από τον Ιανουάριο του 2017.
Στο πλαίσιο της δέσμευσης της Ρωσίας για τη συμφωνία, η Lukoil περιόρισε παραγωγή 45.000 bpd.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil, Vagit Alekperov, δήλωσε ότι η εταιρεία ελπίζει σεελάφρυνση των περικοπών στην παραγωγή, γεγονός που βοήθησε να μειωθεί η παγκόσμια προσφορά και να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου οι οποίες είχαν φθάσει κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι το 2016. Το Brent διαπραγματεύεται σήμερα περίπου 73 δολάρια.
"Νομίζω ότι η τιμή του πετρελαίου θα είναι μεταξύ $ 70 και $ 75 ανά βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους", δήλωσε ο Alekperov.
Ο Lukoil θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή κατά 23.000 μονάδες βάσης, εάν ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφωνήσουνν να αποκαταστήσουν σταδιακά την παραγωγή, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος του Lukoil Alexander Matytsyn.
Η εταιρεία παρήγαγε 1,8 εκατομμύρια bpd το πρώτο τρίμηνο του 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης