Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Δάνειο 455 εκατ. δολ. για έργα ηλεκτρικής ενέργειας στην Τανζανία

Παγκόσμια Τράπεζα: Δάνειο 455 εκατ. δολ. για έργα ηλεκτρικής ενέργειας στην Τανζανία

Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Τανζανίας υπερβαίνουν τα 57 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tcf), αλλά αντιμετωπίζει περιοδικές ελλείψεις ενέργειας

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε δάνειο ύψους 455 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τανζανία, στο πλαίσιο του προγράμματος IDA (International Development Assistance - IDA), για τη χρηματοδότηση έργων ηλεκτρικής ενέργειας.
Η χρηματοδότηση από το IDA, η οποία χορηγεί επιδοτήσεις ή δάνεια χαμηλού επιτοκίου στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, θα χρηματοδοτήσει επίσης την κατασκευή υποδομών μεταφοράς υψηλής τάσης για να συνδέσει την Τανζανία με τις περιφερειακές αγορές ενέργειας στη νότια και ανατολική Αφρική.
"Η χρηματοδότηση  των 455 εκατομμυρίων δολαρίων αφορά  την κατασκευή κρίσιμης υποδομής μεταφοράς υψηλής τάσης που θα υποστηρίξει την ηλεκτροδότηση των νότιων και βορειοδυτικών περιοχών της Τανζανίας", ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα την Πέμπτη 21/6/2018.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συγκεντρώσει 2 τρισεκατομμύρια σελίνια (880 εκατομμύρια δολάρια) στον προϋπολογισμό της για το οικονομικό έτος 2018/19 (Ιούλιος-Ιούνιος) από δάνεια με ευνοϊκούς όρους και επιχορηγήσεις για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων.
Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Τανζανίας υπερβαίνουν τα 57 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (tcf), αλλά αντιμετωπίζει περιοδικές ελλείψεις ενέργειας, καθώς βασίζεται σε υδροηλεκτρικά φράγματα σε περιοχή επιρρεπή σε ξηρασία.
Πέρυσι, ο πρόεδρος John Magufuli δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται να επενδύσει 46,2 δισ. δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια για να αντιμετωπίσει τη γήρανση της ενεργειακής της υποδομής και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης