Διεθνή

Δάνειο 25 εκατ. ευρώ της Proparco στην Τουρκία για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Δάνειο 25 εκατ. ευρώ της Proparco στην Τουρκία για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Proparco διέθεσε 750 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια

Ο ιδιωτικός χρηματοδοτικός οργανισμός της Proparco με την τέταρτη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Yapi Kredi, υπέγραψαν συμφωνία πίστωσης ύψους 25 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμης ενέργειας στην Τουρκία.

Ειδικότερα, η γαλλική τράπεζα χορήγησε δάνειο ύψους 25 εκατ. ευρώ στην Yapi Kredi, η οποία είναι ένας από τους κορυφαίους θεσμούς στη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα, ανέφερε η Proparco προσθέτοντας ότι το δάνειο αυτό θα εμπλουτίσει περαιτέρω τη δέσμευση της τράπεζας για αειφόρο ανάπτυξη της Τουρκίας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Proparco έχει ως εξής:

 

«Η Τουρκία η οποία βασίζεται κυρίως στα ορυκτά καύσιμα, έχει ως στόχο να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον ενεργειακό της συνδυασμό. Η χρηματοδότηση της Proparco, που προορίζεται για τέτοια έργα, θα συμβάλει στην επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα.

Η πρώτη αυτή επιχείρηση με την Yapı Kredi υπογράφηκε καθώς η Proparco γιορτάζει την 40ή επέτειό της στην περιοχή», σημειώνει η τράπεζα, προσθέτοντας ότι «Οι πελάτες και οι εταίροι της συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη για να αναγνωρίσουν και να ενθαρρύνουν περαιτέρω τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης αποτελέσματα».

Τέλος, η Proparco διέθεσε 750 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια για να στηρίξει τις τουρκικές επιχειρήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης