Διεθνή

ΕΕ: Δασμοί 2,8 δισ. ευρώ σε αμερικανικά προϊόντα από την Παρασκευή (22/6)

ΕΕ: Δασμοί 2,8 δισ. ευρώ σε αμερικανικά προϊόντα από την Παρασκευή (22/6)

Στην επιβολή δασμών 25% σε μια σειρά από αμερικανικά προϊόντα προχωρά από την Παρασκευή (22/6) η ΕΕ

Στην επιβολή δασμών 25% σε μια σειρά από αμερικανικά προϊόντα προχωρά από την Παρασκευή (22/6) η ΕΕ, σε «απάντηση» στους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/6/2018) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Κομισιόν υιοθέτησε επίσημα νόμο που θέτει σε εφαρμογή δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 2,8 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένων προϊόντων χάλυβα και αλουμινίου, αγροτικών προϊόντων όπως το γλυκό καλαμπόκι και τα φιστίκια, του μπέρμπον, των τζιν παντελονιών και των μοτοσικλετών.
«Δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτή τη θέση», ανέφερε σε δήλωσή της η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, προσθέτοντας ότι η «μονομερής και αδικαιολόγητη» απόφαση των ΗΠΑ δεν άφησε άλλη επιλογή στην ΕΕ.
Η ίδια χαρακτήρισε την απάντηση της ΕΕ αναλογική και σύμφωνη με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και τόνισε ότι οι δασμοί θα καταργηθούν εάν η Ουάσινγκτον απομακρύνει επίσης τους δασμούς της.
Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου της ΕΕ που πλήττονται από τους δασμούς των ΗΠΑ ανέρχονται συνολικά σε 6,4 δισ. ευρώ.
Η ΕΕ μπορεί επίσης να επιβάλει περαιτέρω δασμούς 10 έως 50% σε επιπλέον 3,6 δισ. ευρώ εισαγωγών αμερικανικών προϊόντων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης