Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Gazprom για το 2018 - 2027

tags :
Εγκρίθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Gazprom για το 2018 - 2027

Βασικός στρατηγικός στόχος της παραγωγής ενέργειας της εταιρείας για το 2018-2027 είναι η επίτευξη σταθερής αύξησης των κερδών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Gazprom ενέκρινε τη στρατηγική παραγωγής ενέργειας της εταιρείας για το 2018-2027.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ενεργειακό κολοσσό της Ρωσίας, του οποίου τα βασικά περιουσιακά στοιχεία απλώνονται στους τομείς της παραγωγής ενέργειας, της θερμότητας και της εμπορίας.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας φτάνει τις 38.8 GW με την Gazprom Energoholding να είναι ένας από τους δέκα κορυφαίους παραγωγούς ενέργειας της Ευρώπης.

Παράλληλα, οι επενδυτικές υποχρεώσεις της Gazprom στο πλαίσιο συμφωνιών προμήθειας δυναμικότητας πληρούνται σχεδόν πλήρως, ενώ έχουν τεθεί σε λειτουργία 8.6 GW νέων δυνατοτήτων

Βασικός στρατηγικός στόχος της παραγωγής ενέργειας της εταιρείας για το 2018-2027 είναι η επίτευξη σταθερής αύξησης των κερδών, διατηρώντας παράλληλα την αξιοπιστία των ενεργειακών προμηθειών για τους καταναλωτές.

Η στρατηγική συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, την οικοδόμηση και την αναβάθμιση των δυνατοτήτων παραγωγής, καθώς και τις εγκαταστάσεις παροπλισμού που δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμες. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε περαιτέρω βελτιώσεις στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, την τεχνολογική ανάπτυξη και τη χρήση εξοπλισμού που υποκαθιστά τις εισαγωγές. Επιπλέον, η Gazprom δεσμεύεται να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας εισάγοντας ελπιδοφόρες αγορές στη Ρωσία και στο εξωτερικό.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης