Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώληση μεριδίου της Engie στην Ταϊλάνδη για 2,6 δισ. ευρώ

Πώληση μεριδίου της Engie στην Ταϊλάνδη για 2,6 δισ. ευρώ

Η προτεινόμενη συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις εγκρίσεις και κανονιστικές άδειες, ενώ η ολοκλήρωση αναμένεται πριν από το τέλος του έτους

Η Engie υπέγραψε συμφωνία αγοράς μετοχών με την εταιρεία Global Power Synergy Public Company (GPSC) για την πώληση του 69,1% του μεριδίου της στην Glow, ανεξάρτητη παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ταϊλάνδη, για 2,6 δισ. ευρώ (περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε συμφωνία με τη στρατηγική της εταιρείας που αποσκοπεί στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του ομίλου και εστιάζοντας σε δραστηριότητες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σε παγκόσμια δίκτυα και σε λύσεις πελατών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η «Εngie θα προχωρήσει στη μείωση της εγκατεστημένης δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα κατά 14%».

Όσον αφορά την Glow, διαθέτει και λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη την Ταϊλάνδη και το Λάος, αριθμώντας 800 υπαλλήλους. Το χαρτοφυλάκιό της έχει συνολική ισχύ παραγωγής 3,2 GW, που περιλαμβάνει 1 GW άνθρακα, 2 GW φυσικού αερίου και 0,2 GW ανανεώσιμης ενέργειας.

Η Engie δήλωσε ότι με τη μείωση της παραγωγικής ικανότητας άνθρακα στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια -και με την εξάλειψη αυτής της συναλλαγής- συνέχισε να διακινεί στόλο 4,2 GW στην Ασία-Ειρηνικό, κυρίως λόγω του ενεργειακού του κεφαλαίου και της αυξανόμενης παραγωγικής ικανότητας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η προτεινόμενη συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις εγκρίσεις και κανονιστικές άδειες, ενώ η ολοκλήρωση αναμένεται πριν από το τέλος του έτους.

 

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης