Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μεγάλη επένδυση για την αγορά αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο

Νέα μεγάλη επένδυση για την αγορά αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο

Η εταιρεία έχει επίσης θέσει ως στόχο την αντικατάσταση του 40% του συνόλου των οχημάτων της που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα(βενζίνη και ντίζελ)

Αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες Logistics και προσφέρει ευρεία γκάμα λύσεων όπως μεταφορά δεμάτων και εμπορευμάτων, αποφάσισε να ενισχύσει τον στόλο των οχημάτων της με την αγορά 700 νέων οχημάτων CNG. Η νέα παραγγελία περιλαμβάνει 400 τρακτέρ και 330 φορτηγά. Επίσης, προγραμμάτισε την κατασκευή πέντε σταθμών τροφοδοσίας πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).

Aυτή η επένδυση ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια το 2016 και 90 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Συνολικά, η επένδυση της στα εναλλακτικά καύσιμα και στα πρατήρια καυσίμων απο το 2008 έως το 2018, ανέρχεται στο 1 δις δολάρια. 

Η πρωτοβουλία θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει το στόχο της για το 2020, ώστε ένα από τα τέσσερα νέα οχήματα που αγοράζονται να χρησιμοποιεί εναλλακτικό καύσιμο ή να είναι προηγμένης τεχνολογίας.

Η εταιρεία έχει επίσης θέσει ως στόχο την αντικατάσταση του 40% του συνόλου των οχημάτων της που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα(βενζίνη και ντίζελ).

Αυτοί οι στόχοι εντάσσονται στο πρόγραμμα για την μείωση των εκπομπών ρύπων από τις παγκόσμιες δραστηριότητες της κατά 12% μέχρι το 2025.

Η εταιρεία διαθέτει περίπου 9.100 οχήματα χαμηλών εκπομπών και προσπαθεί να διαπιστώσει ποια τεχνολογία λειτουργεί καλύτερα σε κάθε διαδρομή. Ο στόλος απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά, οχήματα που καταναλώνουν αιθανόλη, συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και προπάνιο. Η εταιρεία σήμερα λειτουργεί περισσότερους από 50 σταθμούς τροφοδοσίας φυσικού αερίου.

 

 

 

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης