Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Rusal ξεκίνησε τις εξαγωγές βωξίτη από το ορυχείο Dian-Dian της Γουινέας

Η Rusal ξεκίνησε τις εξαγωγές βωξίτη από το ορυχείο Dian-Dian της Γουινέας

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο ανάπτυξης της αποθήκης βωξίτη Dian-Dian στη Γουινέα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, και άρχισε να εξάγει το μετάλλευμα

H ρωσική εταιρεία  παραγωγής αλουμινίου Rusal ανακοίνωσε την Τρίτη 19/6/2018 ότι έχει αρχίσει να μεταφέρει βωξίτη από το έργο Dian-Dian στη Γουινέα στα διυλιστήρια αλουμινίου σε άλλες χώρες.
Η Rusal, ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο εκτός της Κίνας, έχει πληγεί από τις κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν και στον συνιδιοκτήτης Oleg Deripaska στις αρχές Απριλίου, μια κίνηση που κατέστρεψε τις εξαγωγές της εταιρείας και την εσωτερική αλυσίδα εφοδιασμού.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο ανάπτυξης της αποθήκης βωξίτη Dian-Dian στη Γουινέα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, και άρχισε να εξάγει το μεταλλεύμα.
"Η λειτουργία του ορυχείου βωξίτη σημαίνει όχι μόνο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αύξηση της απασχόλησης για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της οικονομίας της Γουινέας", δήλωσε ο Yakov Itskov, επικεφαλής του τμήματος Rusal alumina.
Η Γουινέα είναι ζωτικής σημασίας για τη Rusal, καθώς η χώρα της Δυτικής Αφρικής αντιπροσωπεύει το 27% της παραγωγής βωξίτη της εταιρείας, το μεταλλεύμα.
Η Rusal ξεκίνησε τις εξαγωγές της από τη Dian-Dian, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, επειδή η συμφωνία της με τη Γουινέα την υποχρέωσε να το πράξει και επίσης επειδή όλες οι επενδύσεις στο σχέδιο έγιναν πριν επιβληθούν οι κυρώσεις, σύμφωνα με πηγή του Reuters.
Το ορυχείο στο Dian Dian έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 3 εκατομμυρίων τόνων βωξίτη. Η Rusal παρήγαγε 3,1 εκατομμύρια τόνους βωξίτη στη Γουινέα το 2017. Το κόστος του έργου Dian Dian εκτιμήθηκε σε περίπου 220 εκατομμύρια δολάρια όταν το ξεκίνησε η Rusal το 2014.
Ο παραγωγός αλουμινίου κατέχει επίσης το διυλιστήριο Friguia alumina στη Γουινέα το οποίο έκλεισε από το 2012 και η Rusal σχεδιάζει να το ανοίξει ξανά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης