Διεθνή

Λιβύη: Εκτός παραγωγής 400.000 βαρέλια την ημέρα μετά την επίθεση σε λιμάνια

Λιβύη: Εκτός παραγωγής 400.000 βαρέλια την ημέρα μετά την επίθεση σε λιμάνια

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου NOC λέει ότι οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει "καταστροφική ζημιά", μειώνοντας την ικανότητα αποθήκευσης στο Ras Lanuf κατά περίπου 400.000 βαρέλια

Η Λιβύη έχει χάσει 400.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) παραγωγής πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες λόγω των επιθέσεων στα λιμάνια Ras Lanuf και Es Sider, ανακοίνωσε την Τρίτη 19/6/2018 ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου National Oil Corporation Mustafa Sanalla.
Ο Sanalla δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα μαχητές στην περιοχή των τερματικών σταθμών, οι οποίοι έκλεισαν την Πέμπτη μετά από επίθεση από αντιπάλων του διοικητή της Λιβύης Khalifa Haftar.
«Φροντίζουμε πρώτα να καταπολεμήσουμε την πυρκαγιά, σταθεροποιώντας την κατάσταση», δήλωσε ο Sanalla στους δημοσιογράφους στη Βιέννη πριν από μια συνάντηση του ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών στις 22-23 Ιουνίου.
"Το προσωπικό μας εργάζεται πολύ σκληρά σε πολύ δύσκολες συνθήκες. "
Μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου στο Ras Lanuf χτυπήθηκε και πήρε φωτιά την πρώτη ημέρα και μια δεύτερη δεξαμενή επλήγη την Κυριακή.
Το NOC λέει ότι οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει "καταστροφική ζημιά", μειώνοντας την ικανότητα αποθήκευσης στο Ras Lanuf κατά περίπου 400.000 βαρέλια.
Περισσότερέςαπό το ήμισυ των δεξαμενών του Ras Lanuf και του Es Sider έχουν καταστραφεί σε προηγούμενες επιθέσεις.
Πριν από την τελευταία πτώση της παραγωγής, η Λιβύη  μέλος του OPEC είχε παράγει λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο bpd πετρελαίου.
Η Λιβύη απαλλάχθηκε για περισσότερο από ενάμιση  χρόνο από τις περικοπές στην παραγωγή του  ΟΠΕΚ καθώς ανακάμπτει την διακοπή που προκλήθηκε από αποκλεισμούς, συγκρούσεις και πολιτικές διαφορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης