Διεθνή

Σαμποτάζ από υπάλληλο της Tesla καταγγέλλει ο Musk

Σαμποτάζ από υπάλληλο της Tesla καταγγέλλει ο Musk

«Εκταταμένο σαμποτάζ» από υπάλληλο, που προκάλεσε ζημιά στην Τesla, αποκάλυψε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Ίλον Μασκ.

Η είδηση (που μεταδίδει το CNBC) έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η εταιρεία προωθεί μαζικές απολύσεις, με στόχο να περιορίσει τις δαπάνες και να τονώσει τη κερδοφορία της. 

Σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας ο Μασκ υποστηρίζει ότι υπάλληλος άλλαξε εσωτερικούς κωδικούς προϊόντων και έστειλε δεδομένα της εταιρείας σε άγνωστους παραλήπτες, χωρίς έγκριση. 

Υπενθυμίζεται ότι 2016, μετά την έκρηξη πυραύλου της SpaceX, ο Μασκ και ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας είχαν επίσης εξετάσει το ενδεχόμενο σαμποτάζ.

Σε αυτήν επισημαίνεται ότι «η πλήρης έκταση των ενεργειών του σαμποτέρ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες, αλλά τα όσα έχει παραδεχθεί μέχρι στιγμής είναι πολύ άσχημα». Ο φερόμενος ως δράστης υποστήριξε, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ότι στην απόφαση για το σαμποτάζ τον οδήγησε το γεγονός ότι δεν έλαβε την προαγωγή, που επιθυμούσε.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης