Διεθνή

ΠΓΔΜ: Χάος στη Βουλή και πυρά κατά Dimitrov για τη συμφωνία

ΠΓΔΜ: Χάος στη Βουλή και πυρά κατά Dimitrov για τη συμφωνία

«Προδότες, πουλήσατε το κράτος» φώναζαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για «γενοκτονία του «μακεδονικού» λαού

Με 69 ψήφους υπέρ και 40 κατά εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων το νομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να επιτίθενται με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης.
«Προδότες πουλήσατε το κράτος» φώναζαν βουλευτές της αντιπολίτευσης χτυπώντας τα χέρια τους στα έδρανα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, N. Dimitrov επεσήμανε την ανάγκη η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής όσο το δυνατόν συντομότερα και σε κάθε περίπτωση έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου του 2018.
Όπως είπε ο Dimitrov, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη, αμέσως μετά την επικύρωση του νομοσχεδίου (σημειωτέον εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο) από τη Βουλή, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΕ, Donald Tusk και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ότι υποστηρίζει την έναρξη της διαδικασίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ.
«Η Σύνοδος Κορυφής είναι μπροστά μας.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντηθούν στις 25 -26 Ιουνίου και στις 28/6 θα ακολουθήσει η Σύνοδος Κορυφής.
Αυτές οι ημερομηνίες είναι ορόσημα για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και εξαρτώνται απόλυτα από την επικύρωση της συμφωνίας.
Προκειμένου να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, προτείνουμε έτσι ώστε η Βουλή να εγκρίνει τη συμφωνία με ταχύτερες διαδικασίες.
Η επικύρωση της συμφωνίας δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους με το δημοψήφισμα του φθινοπώρου» υποστήριξε ο Dimitrov.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
Ο βουλευτής του VMRO –DPMNE, Dragan Danev υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι μονόπλευρη, ότι συνιστά γενοκτονία για το «μακεδονικό» λαό, ότι το νέο όνομα του κράτους επιβλήθηκε και ότι το Σύνταγμα παραβιάστηκε.
Ο Danev ζήτησε να αναβληθεί η διαδικασία, αίτημα που δεν έγινε δεκτό και η αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα, την ώρα που αντιδράσεις ήταν σε εξέλιξη και εκτός της αίθουσας του Κοινοβουλίου.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης