Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιβολή δασμών από την Κίνα στο πετρέλαιο των ΗΠΑ θα κοστίσει 1 δισ. δολ. τον μήνα

tags :
Η επιβολή δασμών από την Κίνα στο πετρέλαιο των ΗΠΑ θα κοστίσει 1 δισ. δολ. τον μήνα

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η επιβολή δασμών στο πετρέλαιο θα γυρίσει  εις βάρος των πετρελαϊκών εταιρειών των ΗΠΑ, ExxonMobil και της Chevron

Η απειλή της Κίνας να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ θα πλήξει την αγορά που έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και η οποία σήμερα αξίζει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα.
Σε μια κλιμάκωση  των εμπορικών εντάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με τους περισσότερους από τους κυριότερους εταίρους της, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προχώρησε στην επιβολή δασμών για κινεζικές εισαγωγές αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρχίζοντας από τις  6 Ιουλίου.
Η Κίνα ανακοίνωσε την περασμένη  Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα  σε πολλά αμερικανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου.
Οι επενδυτές αναμένουν ότι αυτό θα γυρίσει  εις βάρος των πετρελαϊκών εταιρειών των ΗΠΑ, με τις τιμές μετοχών της ExxonMobil και της Chevron  να υποχωρούν κατά 1 έως 2% από την Παρασκευή, ενώ οι τιμές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 5%.
"Αυτή η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου είναι επικίνδυνη για τις τιμές του πετρελαίου", δήλωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής της διαπραγμάτευσης για την Ασία / Ειρηνικό στο χρηματιστήριο OANDA στη Σιγκαπούρη.

Reuters Graphic

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης