Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράδοση του πρώτου ηλιακού έργου της BP στην Ινδία

tags :
Παράδοση του πρώτου ηλιακού έργου της BP στην Ινδία

Το έργο περιλαμβάνει περίπου 200.000 ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ σε μια έκταση 240 στρεμμάτων

Ορόσημο για την Lightsource BP αποτελεί η ηλιακή εγκατάσταση στην Ινδία καθώς αποτελεί το πρώτο ενεργειακό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που θα τεθεί σε λειτουργία.

Το έργο χρηματοδοτείται σε συνεργασία με την British Climate Investments (UKCI), μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει το Υπουργείο Επιχειρηματικής Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι ο πρώτος από αρκετούς διαγωνισμούς που προωθεί η Lightsource BP με την Solar Ενέργεια Corporation Ινδία.

Το έργο περιλαμβάνει περίπου 200.000 ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ σε μια έκταση 240 στρεμμάτων και θα παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 20.000 σπίτια στην περιοχή και αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Lightsource BP για την ανάπτυξη παγκοσμίως περισσότερων από 8GW ηλιακής δυναμικότητας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ηλιακής ενέργειας της BP David Windle σημείωσε ότι: «Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για την Lightsource BP, καθώς μεταφέρουμε την ηλιακή ενέργεια σε μια εξαιρετικά σημαντική αγορά στην Ινδία. Καθώς η BP επιδιώκει τη δημιουργία επιχειρήσεων με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η συνεργασία μας με την Lightsource BP θα συμβάλει στην προώθηση της ενεργειακής μετάβασης και στην ανανεώσιμη ενέργεια σε πελάτες σε όλο τον κόσμο».

 

 

 

 

 

www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης