Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο της Βραζιλίας λόγω... Μουντιάλ

Προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο της Βραζιλίας λόγω... Μουντιάλ

Μάλιστα, η ζήτηση αυξάνεται κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει το ηλεκτρικό δίκτυο της Βραζιλίας με αφορμή την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Ρωσία.

Ειδικότερα, πολλές ηλεκτρικές συσκευές των νοικοκυριών «παίρνουν φωτιά» με αποτέλεσμα καθημερινές ηλεκτρικές συνήθειες να υφίστανται μια ιδιαίτερη διαφοροποίηση.

Μάλιστα, η ζήτηση αυξάνεται κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, καθώς το ψυγείο ανοιγοκλείνει έντονα όπως και ο φούρνος μικροκυμάτων χρησιμοποιείται κατά κόρον μέχρι να αρχίσει το δεύτερο μέρος του αγώνα.

Παράλληλα, αξίζει να τονιστεί ότι οι MW μπορούν να φτάσουν τις 11.000 καθώς η ώρα του τέλους των ποδοσφαιρικών αγώνων συμπίπτει με τον δημόσιο φωτισμό που ενεργοποιείται εκείνες τις ώρες.

Ωστόσο, ο κρατικός μηχανισμός δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά διαθέτει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε επιφυλακή σε περίπτωση που τα προβλήματα που προκύψουν είναι δισεπίλυτα.

Τέλος, ο Álvaro Fleury Veloso da Silveira, διευθυντής πληροφορικής στο ONS, δήλωσε: "Τα γεγονότα αυτά προκαλούν συμπεριφορά στο σύστημα που είναι εντελώς διαφορετική από τις κανονικές ημέρες αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης