Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Προς περιορισμό των αποθεμάτων πλουτωνίου από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας

Ιαπωνία: Προς περιορισμό των αποθεμάτων πλουτωνίου από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας

Η Chubu Electric θέλει να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα πλουτωνίου ως καύσιμο για τον αντιδραστήρα Hamaoka No.4, ο οποίος έκλεισε εν αναμονή αυστηρών ελέγχων ασφαλείας που επιβλήθηκαν μετά την καταστροφή της Fukushima το 2011

Οι ιαπωνικές πυρηνικές αρχές θέλουν να περιορίσουν τα αποθέματα πλουτωνίου που εξάγονται από αναλωμένο πυρηνικό καύσιμο χρησιμοποιώντας αυτά ως πρώτη ύλη για αντιδραστήρες, δήλωσε την Παρασκευή 15/6/2018 σύμφωνα με το Reuters ανώτατος αξιωματούχος της βιομηχανίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα  οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Τόκιο να μειώσει τα αποθέματα του.
Η ημερήσια εφημερίδα Nikkei, επικαλούμενη άγνωστες πηγές, ανέφερε την Κυριακή ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ζήτησαν από την Ιαπωνία να περιορίσει τα αποθέματά της πριν από την επέκταση της διμερούς συμφωνίας πυρηνικής συνεργασίας τον επόμενο μήνα.
Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα χωρίς ατομικά όπλα που  έχει σημαντικές ποσότητες πλουτωνίου, γεγονός που έχει οδηγήσει σε συνεχείς κριτικές από γειτονικές χώρες, επιστήμονες και άλλους.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ιαπωνικών φορέων ηλεκτροπαραγωγής Satoru Katsuno, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Chubu Electric Power, δήλωσε ότι δεν γνώριζε τέτοιες διπλωματικές συζητήσεις και πρόσθεσε ότι οι ιαπωνικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας δεν έχουν λάβει κανένα αίτημα από την ιαπωνική κυβέρνηση για να ορίσουν ένα ανώτατο όριο σε αποθέματα πλουτωνίου.
Η Chubu Electric θέλει να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα πλουτωνίου ως καύσιμο για τον αντιδραστήρα Hamaoka No.4, ο οποίος έκλεισε εν αναμονή αυστηρών ελέγχων ασφαλείας που επιβλήθηκαν μετά την καταστροφή της Fukushima το 2011, δήλωσε.
Με τους περισσότερους εμπορικούς αντιδραστήρες της Ιαπωνίας που εξακολουθούν να κλείνουν μετά την πυρηνική καταστροφή της Fukushima, τα αποθέματα αυξάνονται σταδιακά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης