Διεθνή

Κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 50 MW της Eni στο Καζακστάν

Κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 50 MW της Eni στο Καζακστάν

Η Eni είναι παρούσα στο Καζακστάν από το 1992

Η Eni έχει λάβει την απόφαση τελικής επένδυσης για την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία του εργοστασίου Badamsha, ενός αιολικού πάρκου 50 MW που βρίσκεται βορειοδυτικά του Καζακστάν. Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη επένδυση μεγάλης κλίμακας στην τεχνολογία αιολικής ενέργειας για την ιταλική εταιρεία.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του εργοστασίου, που βρίσκεται στην περιοχή Aktobe, θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες και η ημερομηνία εμπορικής εκμετάλλευσης και η σύνδεση με το δίκτυο αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2019.

Το αιολικό πάρκο θα παράσχει στην περιφέρεια ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 198 GWh. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Eni περιλαμβάνει επενδύσεις σε ηλιακά, αιολικά και υβριδικά έργα παγκοσμίως για 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το σχέδιο Badamsha αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα του Μνημονίου Συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Eni, της General Electric (GE) και του Υπουργού Ενέργειας Kanat Bozumbayev για την προώθηση της ανάπτυξης έργων ανανεώσιμης ενέργειας στο Καζακστάν

Η Eni είναι παρούσα στο Καζακστάν από το 1992.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης