Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλίες της Gazprom για την ανάπτυξη 4 πεδίων φυσικού αερίου στο Ιράν

tags :
Συνομιλίες της Gazprom για την ανάπτυξη 4 πεδίων φυσικού αερίου στο Ιράν

Gazprom και  Νότια Κορέα έχουν επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για έναν αγωγό φυσικού αερίου στη χώρα μέσω της Βόρειας Κορέας

Ο ρωσικός γίγαντας της Gazprom έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία εγγράφων για την ανάπτυξη τεσσάρων πεδίων φυσικού αερίου στο Ιράν - των Farzad-A, Farzad-B, North Pars και Kish πεδία - και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για τα έργα, δήλωσε ο αναπληρωτής CEO Vitaly Markelov  στο πλαίσιο ενός συνεδρίου την Παρασκευή.

«Σύμφωνα με το μνημόνιο, έπρεπε να προετοιμάσουμε τις προτάσεις μας βασιζόμενες στην οικονομική και οικονομική ανάλυση των εγγράφων που παρείχε η ιρανική πλευρά. Έχουμε τελειώσει το έργο από σήμερα και έχουμε ξεκινήσει σειρά συζητήσεων για τα τέσσερα αυτά έργα με την ιρανική πλευρά ", ανέφερε».

Η εταιρεία πρέπει επίσης να ασχοληθεί με τη μεταφορά αερίου από τα τέσσερα πεδία και ένας πιθανός αγωγός Ιράν-Πακιστάν-Ινδίας είναι μία από τις υπό συζήτηση διαδρομές. "Από σήμερα, έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο με την ιρανική πλευρά (για την υποστήριξη του έργου αγωγών). Δεν έχουμε ακόμα υπογράψει έγγραφο με την πακιστανική πλευρά, η πακιστανική πλευρά μελετά το έγγραφο και η ίδια κατάσταση είναι με την Ινδία ", ανέφερε.

Είπε επίσης ότι η Gazprom και η Νότια Κορέα έχουν επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις για έναν αγωγό φυσικού αερίου στη χώρα μέσω της Βόρειας Κορέας.

Η Gazprom διεξάγει επίσης τεχνικό έλεγχο κατασκευής εργοστασίου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Ιράν. Το έργο του ΥΦΑ του Ιράν περιλαμβάνει κατασκευή μονάδας με ετήσια παραγωγική ικανότητα 5,25 εκατομμυρίων τόνων και περαιτέρω επέκταση του εργοστασίου σε χωρητικότητα 21 εκατομμυρίων τόνων.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης