Διεθνή

Αυξάνει τον στόχο για την χρήση των ΑΠΕ η ΕΕ στο 32% μέχρι το 2030

Αυξάνει τον στόχο για την χρήση των ΑΠΕ η ΕΕ στο 32% μέχρι το 2030

Ο προηγούμενος στόχος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν 27%.

Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σε συμφωνία που αποσκοπεί στην αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 32% μέχρι το 2030.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η συμφωνία που αφορά την Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους, με το πρώτο στοιχείο της συμφωνίας σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων να εγκρίνεται στις 14 Μαΐου.

Η νέα κανονιστική ρύθμιση που περιλαμβάνει δεσμευτικό στόχο για την ανανεώσιμη ενέργεια για την ΕΕ το 2030 με 32%, με ρήτρα αναθεώρησης προς τα πάνω έως το 2023, θα συμβάλει σημαντικά στην πολιτική προτεραιότητα της Επιτροπής να καταστεί ο πρώτος στον κόσμο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο προηγούμενος στόχος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν 27%.

Η ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Αυτό θα επιτρέψει στην Ευρώπη να διατηρήσει τον ηγετικό της ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στη μετάβαση στην καθαρής ενέργειας και στην επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού. Οι κανόνες που συμφωνήθηκαν σήμερα χρησιμεύουν επίσης για τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την επιτάχυνση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό σε όλους τους βασικούς τομείς».

Χαρακτηριστική και ενδεικτική του κλίματος είναι και η τοποθέτηση του Επιτρόπου για το κλίμα και την ενέργεια στην Ευρώπη, Miguel Arias Cañete ο οποίος δήλωσε ότι: «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι καλές για την Ευρώπη και σήμερα η Ευρώπη είναι καλή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης