Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Την επιβολή δασμών ύψους 50 δισ. ευρώ ετοιμάζει ο Trump σε κινεζικά προϊόντα

ΗΠΑ - Την επιβολή δασμών ύψους 50 δισ. ευρώ ετοιμάζει ο Trump σε κινεζικά προϊόντα

Ο κατάλογος θα περιέχει 800 κατηγορίες προϊόντων, από 1.300 που συμπεριλάμβανε ο προηγούμενος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφασίσει να επιβάλλει «σημαντικούς» δασμούς σε προϊόντα που εισάγει η χώρα του από την Κίνα, δήλωσε στέλεχος της κυβέρνησής του την Πέμπτη, ενώ το Πεκίνο προειδοποίησε ότι είναι έτοιμο να ανταποδώσει εάν η Ουάσινγκτον επιλέξει να κλιμακώσει τις διμερείς εμπορικές εντάσεις.
Ο Τραμπ πρόκειται να αποκαλύψει σήμερα τον αναθεωρημένο κατάλογο με τα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί, συνολικής αξίας περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κατάλογος θα περιέχει 800 κατηγορίες προϊόντων, από 1.300 που συμπεριλάμβανε ο προηγούμενος, σύμφωνα με ένα δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης και μια πηγή προσκείμενη στην αμερικανική βιομηχανία ενήμερη για το περιεχόμενό του.

Ο Τραμπ δεν πιστεύει ότι η επιρροή του Πεκίνου στη Βόρεια Κορέα είναι επαρκής λόγος για να χαλαρώσει την πίεση που ασκεί στην Κίνα στις συνομιλίες των δύο κρατών για το εμπόριο, αφού η κυβέρνησή του έχει εξασφαλίσει πλέον απευθείας επικοινωνία με την Πιονγκγιάνγκ, εξήγησε η πρώτη κυβερνητική πηγή.

 

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης