Διεθνή

Η Samsung δεσμεύεται να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020

tags :
Η Samsung δεσμεύεται να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020

Η επιχείρηση πρόκειται να εγκαταστήσει περίπου 42.000 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών στην έδρα της στο Suwon της Νότιας Κορέας

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της, ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα εργοστάσια, τα κτίρια γραφείων και τις επιχειρησιακές εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ έως το 2020.
Η επιχείρηση πρόκειται να εγκαταστήσει περίπου 42.000 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών στην έδρα της στο Suwon της Νότιας Κορέας και θα προσθέσει επίσης ηλιακές συστοιχίες και εγκαταστάσεις παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας στις πανεπιστημιουπόλεις της στο Pyeongtaek και το Hwaseong.
Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τις 100 κορυφαίες εταιρείες-εταίρους της για να τους βοηθήσει να καθορίσουν τους δικούς τους στόχους για την ανανεώσιμη ενέργεια, σε συνεργασία με το πρόγραμμα του CDP (πρώην Project Disclosure Project). Η Samsung ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στο πρόγραμμα το επόμενο έτος.
Το πρόγραμμα του CDP συνεργάζεται με περισσότερους από 100 οργανισμούς αγορών και πάνω από 10.000 προμηθευτές, οι οποίοι προσδιορίζουν και διαχειρίζονται την αποψίλωση των δασών, την κλιματική αλλαγή και τους κινδύνους που σχετίζονται με το νερό.
"Η Samsung Electronics εκπληρώνει το καθήκον της ως εταιρικού πολίτη διευρύνοντας και υποστηρίζοντας τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", δήλωσε ο κ. Kyong Kim, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Samsung Electronics.
Η κίνηση της Samsung Electronics χαιρετίστηκε από περιβαλλοντικές οργανώσεις. "Η ανακοίνωση της Samsung αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το κίνημα οικοδόμησης ενός ανανεωμένου μέλλοντος", ανέφερε σε δήλωσή της η Jennifer Morgan, εκτελεστική διευθύντρια της Greenpeace International.
"Αν η εταιρεία συνεχίσει με σημαντικές ενέργειες, θα ενταχθεί στις τάξεις καινοτόμων επιχειρηματικών ηγετών αναγνωρίζοντας την αίσθηση του επείγοντος γύρω από την κλιματική αλλαγή και δείχνοντας ότι ένα διαφορετικό μέλλον είναι ακόμα δυνατό", πρόσθεσε.
Ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις προσπαθούν να αγκαλιάσουν την ανανεώσιμη ενέργεια. Νωρίτερα φέτος, η Apple δήλωσε ότι οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις της τροφοδοτήθηκαν τώρα με 100% καθαρή ενέργεια γεγονός που ο CEO Tim Cook χαρακτήρισε σημαντικό ορόσημο για τον τεχνολογικό κολοσσό.
Τον περασμένο Οκτώβριο, η Amazon ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο μέχρι σήμερα, ήταν λειτουργικό. Η επιχείρηση δήλωσε ότι η Amazon Wind Farm Texas θα προσθέσει πάνω από 1 εκατομμύριο μεγαβάτ ωρών καθαρής ενέργειας στο δίκτυο ετησίως.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης