Διεθνή

Enel: Έναρξη λειτουργίας του πρώτου αυτόνομου συστήματος μπαταριών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Enel: Έναρξη λειτουργίας του πρώτου αυτόνομου συστήματος μπαταριών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως

Την έναρξη των λειτουργιών του πρώτου αυτόνομου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε η Enel της Ιταλίας.

Μάλιστα η συνολική επένδυση της ιταλικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής, για το αυτόνομο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας (BESS) του Tynemouth που βρίσκεται στο κοντά στο Newcastle ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου για συνολικά 25 MW.

Άνθρωποι της Enel χαρακτηρίζουν σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία την λειτουργία του Tynemouth, δεδομένου ότι είναι το πρώτο σύστημα αποθήκευσης ενεργειακής κατανάλωσης της μπαταρίας του ομίλου, το οποίο παρουσιάζει τις δυνατότητες αυτής της πολλά υποσχόμενης λύσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ενεργειακής μετάβασης.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας παρέχουν μια λύση για ευέλικτες και γρήγορες υπηρεσίες για τη διασφάλιση της σταθερότητας των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ, σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες μονάδες παραγωγής ενέργειας, επιτρέπουν τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και την αύξηση της ευελιξίας των εγκαταστάσεων. Η αγορά BESS σε κλίμακα χρησιμότητας παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, γι 'αυτό και η Enel αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο τέτοιων έργων σε ορισμένες από τις πιο ελπιδοφόρες χώρες του κλάδου παγκοσμίως».

Τέλος, ο όμιλος δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως και παράγει ενέργεια περίπου 88 GW διαχειριζόμενης χωρητικότητας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης