Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mundial 2018: H "Seleção" μπαίνει στο γήπεδο και... "ρίχνει" το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Βραζιλίας

Mundial 2018: H

Σε επιφυλακή oi μονάδες ηλεκτροπαραγωγής όταν παίζει η εθνική ομάδα

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας προετοίμασε το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας για να αντιμετωπίσει τις έντονες μεταβολές της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας καθώς οι περισσότεροι φαν του ποδοσφαίρου συντονίζουν τα πάντα, και βεβαίως  τις τηλεοράσεις τους, για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA 2018.
Η Βραζιλία βρίσκεται σε… «παράλυση» όταν η "seleção", νικητής ρεκόρ πέντε τροπαίων, παίζει για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
 Η ζήτηση ενέργειας πέφτει απότομα κοντά στην έναρξη των παιχνιδιών, και στη συνέχεια αυξάνεται κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου καθώς οι θεατές σπεύδουν για ένα ποτό στο ψυγείο ή να φτιάξουν ποπ κορν στο φούρνο μικροκυμάτων.Καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, η ζήτηση ενέργειας πέφτει απότομα ξαφνικά.
"Αυτά τα γεγονότα προκαλούν προβλήματα «συμπεριφοράς»  στο σύστημα που είναι εντελώς διαφορετικά από τις συνήθεις ημέρες", δήλωσε ο Álvaro Fleury Veloso da Silveira, διευθυντής IT του εθνικού φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ONS. «Αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό», συμπλήρωσε.
Οι Βραζιλιάνοι εγκαταλείπουν τις καθημερινές τους συνήθειες στις μέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την εθνική ομάδα.
Τα σχολεία αλλάζουν ώρες μαθήματος ή τα ακυρώνουν εντελώς.
Οι εταιρείες αφήνουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν νωρίς στο σπίτι ή τοποθετούν  τηλεοράσεις, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA 2018 ξεκινά την Πέμπτη στη Ρωσία.
Οι Βραζιλιάνοι γιορτάζουν τους αγώνες της εθνικής ομάδας όπως τις διακοπές, με τους ανθρώπους να συναντιούνται σε πάρτι όποτε είναι δυνατόν.
Για να εξασφαλιστεί επαρκής ηλεκτρική ενέργεια για της  ξαφνικές αυξήσεις της ζήτησης, ο Silveira αναφέρει ότι περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής απ 'ό, τι κανονικά, τίθενται σε επιφυλακή, είναι έτοιμες να ενισχύσουν την παραγωγή εάν είναι απαραίτητο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες χώρες  όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, προχωρούν σε παρόμοια προετοιμασία.
Στη Βραζιλία, οι διακυμάνσεις της ζήτησης μπορούν να φθάσουν τα 11.000 megawatts, για παράδειγμα, όταν ένα παιχνίδι τελειώνει το βράδυ και οι άνθρωποι επιστρέφουν στη ρουτίνα τους ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείται ο δημόσιος φωτισμός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης