Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Exxon Mobil ξεκίνησε τις γεωτρήσεις σε υπεράκτια πεδία της Γουιάνας

Η Exxon Mobil ξεκίνησε τις γεωτρήσεις σε υπεράκτια πεδία της Γουιάνας

Τα έργα της Γουιάνας θα μπορούσαν να παράγουν περισσότερα από 500.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα

Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις γεωτρήσεις στο πρώτο από τα τρία υπεράκτια έργα της Γουιάνας, τα οποία θα μπορούσαν να παράγουν περισσότερα από 500.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Η ανάπτυξη των γεωτρήσεων άρχισε τον Μάιο με το πρώτο από τα 17 πηγάδια που σχεδιάστηκαν για το Liza Phase 1, ανέφερε η εταιρεία.
Μέχρι στιγμής, η Exxon Mobil και οι συνεργάτες της έχουν ανακαλύψει περισσότερα από 3,2 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου υπολογιζόμενα ανακτήσιμα μέσα στα 6,4 εκατομμύρια στρέμματα  του πεδίου Stabroek.
Ο Liam Mallon, πρόεδρος της ExxonMobil Development Company, δήλωσε: "Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την παραγωγή πετρελαίου σε λιγότερο από πέντε χρόνια μετά την πρώτη ανακάλυψή μας, η οποία είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της βιομηχανίας για παρόμοια έργα".
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει να αρχίσει να παράγει πετρέλαιο το 2020.
Τα έργα περιλαμβάνουν τη μετατροπή ενός πετρελαιοφόρου σε πλοίο τύπου Floating, Production, Storage and Load (FPSO) με το όνομα Liza Destiny, το οποίο θα έχει χωρητικότητα παραγωγής 120.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, καθώς και τέσσερα κέντρα υπογείων γεωτρήσεων με 17 φρέατα παραγωγής . Η κατασκευή του FPSO και του υποθαλάσσιου εξοπλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη σε περισσότερες από δώδεκα χώρες.
Ένα δεύτερο FPSO χωρητικότητας 220.000 βαρελιών ημερησίως σχεδιάζεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Liza Phase 2 και ένα τρίτο εξετάζεται για την ανάπτυξη του Payara, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η θυγατρική της ExxonMobil,  Esso Exploration and Production Guyana Limited   κατέχει ποσοστό 45% στο Stabroek Block. Η Hess Guyana Exploration Ltd. κατέχει ποσοστό 30% και η CNOOC Nexen Petroleum Guyana Limited κατέχει ποσοστό 25%.
Η Exxon ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι τα έργα στη Γουιάνα και στην περιοχή της λεκάνης Permian του Τέξας και του Νέου Μεξικού, καθώς και η διύλιση και οι χημικές επεκτάσεις εργοστασίων, θα ενισχύσουν τα κέρδη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης