Τελευταία Νέα
Διεθνή

Total: Επέκταση της άδειας εκμετάλλευσης πετρελαίου στην Αλγερία

Total: Επέκταση της άδειας εκμετάλλευσης πετρελαίου στην Αλγερία

Οι δραστηριότητες εξερεύνησης και παραγωγής της Total στην Αλγερία χρονολογούνται από το 1952

Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Total ανανέωσε την επέκταση της άδειας πετρελαίου στο Tin Fouye Tabankort (TFT) με την Sonatrach, την Repsol και την Alnaft της Αλγερίας για 25 χρόνια.

Όπως αναφέρει η Total, η νέα συμφωνία θα της δώσει ένα ποσοστό 26.4% στο έργο ενώ η  Sonatrach θα κατέχει 51% και η Ισπανία Repsol θα έχει 22,6%.

Οι εταίροι θα πραγματοποιήσουν τις επενδύσεις γεώτρησης και ανάπτυξης που απαιτούνται για την ανάπτυξη πρόσθετων αποθεμάτων που υπολογίζονται σε περισσότερα από 250 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

Παράλληλα, ο γαλλικός κολοσσός υπογράμμισε ότι: «Αυτές οι επενδύσεις θα επιτρέψουν τη διατήρηση της παραγωγής του πεδίου, η οποία είναι σήμερα πάνω από 80.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ανά ημέρα για έξι χρόνια».

Οι δραστηριότητες εξερεύνησης και παραγωγής της Total στην Αλγερία χρονολογούνται από το 1952.

Το 2017, η Total παρήγαγε 15.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα στην Αλγερία, το σύνολο των οποίων προέρχεται από το πεδίο TFT.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα μέλος του ΟΠΕΚ έχει πληγεί σκληρά από την πτώση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και αγωνίστηκε να προσελκύσει επενδύσεις στην ενέργεια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων πεδίων και στην αύξηση της υπάρχουσας παραγωγής.

Η Αλγερία είναι σημαντικός προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη.


Η Αλγερία εξακολουθεί να εξαρτάται από τα κέρδη πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία παρέχουν το 60% του κρατικού προϋπολογισμού και η απόδοση της Sonatrach είναι βασική για την οικονομία της χώρας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης