Διεθνή

Οι μπαταρίες επιταχύνουν τον "άνεμο" αλλαγής για τις μετοχές εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μπαταρίες επιταχύνουν τον

Τα μετοχές εταιρειών κοινής ωφέλειας βρίσκονται υπό πίεση καθώς οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων «κλέβουν»  μέρος της ελκυστικότητας, ωστόσο, οι προοπτικές βελτιώνονται για πολλές εταιρείες

Μεγαλύτερες και καλύτερες μπαταρίες επιταχύνουν τις αλλαγές στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξάπλωση ενός ράλι στις μετοχές των Xcel Energy Inc, American Electric Power Co Inc και άλλων εταιρειών κοινής ωφέλειας και ανανεώσιμης ενέργειας, σύμφωνα με το Barron's.
Μετά από μια δεκαετία απότομης πτώσης του κόστους, οι αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες συσχετίζονται συχνά με την αποθήκευση, εκτοπίζουν ολοένα και περισσότερο παλιούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και φυσικού αερίου, ωφελώντας τους κατασκευαστές μπαταριών και ορισμένες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Οι μπαταρίες μπορούν τώρα να αποθηκεύουν αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για την τροφοδοσία μικρών πόλεων όταν η αιολική και η ηλιακή ενέργεια υποχωρούν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να εγκαταστήσουν περισσότερα από 35 megawatts αποθεματοποίησης μπαταριών μέχρι το 2025, γεγονός που θα μπορούσε να εξοικονομήσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια λειτουργικά έξοδα, σύμφωνα με ομάδα εμπορίας της Energy Storage Association στην Ουάσινγκτον.
Η Xcel με έδρα τη Minneapolis σχεδιάζει να αντλήσει 45% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2027, από 23% σήμερα.
Ενώ η μετοχή έχει μειωθεί κατά 11% φέτος, η απόδοσή της έχει κερδίσει τον δείκτη S & P 500 κατά τα τελευταία 10 χρόνια.
Η American Electric μειώνει την εξάρτηση από τον άνθρακα και διατηρεί σταθερή την παραγωγή αερίου, ενώ παράλληλα αυξάνει την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, εν μέρει μέσω του έργου Wind Catcher ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Οκλαχόμα, που ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο αμερικανικό αιολικό πάρκο.
Η NextEra Energy Inc, της Florida, συνδυάζει 100 μεγαβάτ χωρητικότητας ηλιακής ισχύος με 30 megawatts αποθήκευσης μπαταριών σε ένα έργο στην Αριζόνα.
Τα μετοχές εταιρειών κοινής ωφέλειας βρίσκονται υπό πίεση καθώς οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων «κλέβουν»  μέρος της ελκυστικότητας των μερισμάτων. Ωστόσο, οι προοπτικές βελτιώνονται για πολλές εταιρείες στον Τομέα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών σύμφωνα με το Barron's.
‘Ενας αυξανόμενος αριθμός αμερικανικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας σύμφωνα με το Reuters  κλείνει εργοστάσια ορυκτών καυσίμων και δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει σταθμούς συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου, επειδή οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πολύ λιγότερο δαπανηρές δημιουργώντας προβλήματα στους κατασκευαστές ηλεκτρικής ενέργειας όπως η General Electric Co.

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης