Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαπραγματεύσεις της Αρμενίας για την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου

Διαπραγματεύσεις της Αρμενίας για την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου

Η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου στην Αρμενία το 2017 αυξήθηκε κατά 5,3%

Διαπραγματεύσεις για την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου σχεδιάζει να ξεκινήσει η Αρμενία, σύμφωνα με τον υπουργό Ενεργειακών Υποδομών και Φυσικών Πόρων Arthur Grigoryan.

«Όταν τελειώσουν οι συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά και λάβουμε συγκεκριμένες προτάσεις, θα ενημερώσουμε το κοινό», είπε, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην τιμή του φυσικού αερίου με την οποία αποστέλλεται στην Αρμενία και όχι στην τιμή που πωλείται στα αρμενικά νοικοκυριά. Είπε ότι το τελευταίο αυτό ζήτημα εξαρτάται από την Επιτροπή Κανονισμού για τις Δημόσιες Υπηρεσίες (PSRC)».

Ερωτηθείς εάν η αρμενική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί την αγορά αερίου από το Ιράν εάν η ρωσική πλευρά αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου για την Αρμενία, ο υπουργός είπε ότι τέτοιες διαπραγματεύσεις είναι δυνατές. «Αν η ρωσική πλευρά κάνει ένα τέτοιο βήμα, όλα είναι δυνατά. Μας ενδιαφέρει να εισαγάγουμε φθηνό αέριο».

Νωρίτερα, ο Grigoryan υπονόμευσε ότι η Αρμενία θα μπορούσε να αγοράσει φθηνότερο φυσικό αέριο από το γειτονικό Ιράν, λέγοντας ότι το Ιράν θέλει 165 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα ενώ η Αρμενία πληρώνει 150 δολάρια για τον ίδιο όγκο, λέγοντας επίσης ότι η εθνική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου της Αρμενίας Gazprom Armenia επενδύει $ 27- 28 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της εγκατάστασης.

Η συνολική κατανάλωση φυσικού αερίου στην Αρμενία το 2017 αυξήθηκε κατά 5,3%.

Σήμερα, ως μέρος της ανταλλαγής φυσικού αερίου για την ανταλλαγή ηλεκτρικού ρεύματος, η Αρμενία μετατρέπει το ιρανικό αέριο σε ηλεκτρικό ρεύμα και το επιστρέφει στο Ιράν.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης