Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική συνάντηση Trump - Kim

Αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική συνάντηση Trump - Kim

Δρακόντεια και άνευ προηγουμένου τα μέτρα ασφαλείας για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Σιγκαπούρη

Λίγες μόλις ώρες έχουν απομείνει από την ιστορική και κρίσιμη συνάντηση του ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong Un με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump με κύριο θέμα το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ο Kim και ο Trump πρόκειται να συζητήσουν σχετικά με έναν «μόνιμο και διαρκή μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Την ίδια στιγμή και όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές είχαν συνομιλίες σήμερα το πρωί σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και πριν την ιστορική συνάντηση των Trump – Kim, η οποία θα είναι η πρώτη μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών από το τέλος του πολέμου της Κορέας το 1953.
Αν και παραμένει ανοιχτό τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η συζήτηση για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε ότι οι δύο πλευρές θα έχουν μια ευρεία και βαθιά ανταλλαγή απόψεων για να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους, κάνοντας λόγο για μια συνάντηση κορυφής που φέρνει μια νέα εποχή.
Πάντως, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Kim να εγκαταλείψει τελείως το πυρηνικό του πρόγραμμα και τα πυρηνικά του όπλα, τη στιγμή που οι ΗΠΑ επιμένουν σε μια ολοκληρωτική, αξιόπιστη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Ήδη, οι δυο ηγέτες βρίσκονται στη Σιγκαπούρη, όπου και έφτασαν με διαφορά μερικών ωρών, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης