Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Eni διπλασιάζει την παραγωγή φυσικού αερίου της Γκάνα

tags :
Η Eni διπλασιάζει την παραγωγή φυσικού αερίου της Γκάνα

Στα 180 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα  αναμένεται να φθάσει η παραγωγή μέχρι το τέλος του έτους

Η ιταλική ENI βρίσκεται σε καλό δρόμο για να παραδώσει το πρώτο αέριο από τις επιχειρήσεις της  στη Γκάνα τον επόμενο μήνα, με  την παραγωγή να φτάνει τα 180 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, αρκετά για να υπερδιπλασιαστεί η εθνική παραγωγή.
Η ENI, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή πετρελαίου από 45.000 βαρέλια ανά ημέρα πριν από ένα χρόνο, θα αρχίσει να αντλεί φυσικό αέριο στις 26 Ιουνίου από τα αποθέματα της Sankofa σε μια δεύτερη φάση του έργου Offshore Cape Three Point της εταιρείας.
"Είμαστε σε καλό δρόμο και εργαζόμαστε με πλήρη ταχύτητα για να παραδώσουμε αυτόν τον μήνα", δήλωσε πηγή της ΕΝΙ στο Reuters η οποία συμπλήρωσε  ότι ένας παλαιότερος στόχος 180 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών ανά ημέρα θα επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Η Γκάνα αντλεί σήμερα αέριο συνδεδεμένο με πετρέλαιο από δύο ανοικτά πεδία που εκμεταλλεύεται ηTullow Oil του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων του Jubilee που τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη του 2010.
Ο Ben Asante, διευθύνων σύμβουλος της Ghana Gas, δήλωσε στο Reuters ότι αναμένεται η συνολική παραγωγή της Γκάνα θα είναι μεταξύ 300 εκατομμυρίων και 350 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών ημερησίως, από τη στιγμή που το έργο της ENI θα τεθεί σε λειτουργία.
Σήμερα, η χώρα χρησιμοποιεί περίπου το 95% των προμηθειών φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε ο Asante. Η Γκάνα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει ελαφρύ αργό πετρέλαιο για να συμπληρώσει.
Η Γκάνα, η οποία επίσης παράγει κακάο και χρυσό, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους αυξανόμενους πόρους πετρελαίου για να αναζωογονήσει μια οικονομία που ταλαιπωρείται από το υψηλό δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να υπογράψει πίστωση 918 εκατομμυρίων δολαρίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης