Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυροποίηση της Engie στις ΑΠΕ από την εξαγορά του ομίλου Langa

tags :
Ισχυροποίηση της Engie στις ΑΠΕ από την εξαγορά του ομίλου Langa

Ο όμιλος αναπτύσσει έργα 1.3 (GW) που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2022

Τη θέση της στον τομέα της ηλιακής και αιολικής ενέργειας ενίσχυσε η Engie στη Γαλλία με την εξαγορά του ομίλου Langa, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Η Engie, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας στη Γαλλία, εδραίωσε σήμερα τη θέση της στις δύο αυτές τεχνολογίες, αποκτώντας τον όμιλο Langa».

Ο όμιλος Langa που ιδρύθηκε το 2008 και έχει εδρεύει στη Βρετάνη είναι ένας από τους πιο δραστήριους ανεξάρτητους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που βρίσκονται ταυτόχρονα στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, του ανέμου, του βιοαερίου και της βιομάζας.

Διαθέτει ένα λειτουργικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο μέχρι το τέλος του 2018 θα φθάσει σε εγκατεστημένη ισχύ 215 μεγαβάτ (MW), εκ των οποίων 165 MW είναι ηλιακή και 39 MW στην αιολική ενέργεια.

Ο όμιλος αναπτύσσει έργα 1.3 (GW) που πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2022.

Η εξαγορά αυτή θα επιτρέψει στην Engie, εκτός από την ισχυρή οργανική της ανάπτυξη, να εντείνει την ανάπτυξή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Γαλλία σκοπεύοντας επίσης να αναπτύξει σχεδόν 3 GW ανέμου και σχεδόν 2,2 GW ηλιακής ενέργειας έως το 2021.

Η Gwenaelle Huet, Διευθύνων Σύμβουλος της Engie France Renewables, δήλωσε ότι η συμμαχία των δύο ομίλων, που συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων γαλλικών κατασκευαστών ηλιακής ενέργειας,  καθιστούν αναμφισβήτητα την Engie ηγέτη του κλάδου στη χώρα.

Ο Gilles Lebreux, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Langa, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικαιρότητα αυτής της συμμαχίας, λέγοντας ότι: «Η σαφήνεια και η αποφασιστικότητα που έδειξε η Engie συνέβαλαν στην υλοποίηση της πρότασης εξαγοράς».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης