Διεθνή

Putin και Trump προετοιμάζονται για νέο «Ψυχρό Πόλεμο» με ενίσχυση των πυρηνικών τους

Putin και Trump προετοιμάζονται για νέο «Ψυχρό Πόλεμο» με ενίσχυση των πυρηνικών τους
Ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε την αρχή ζητώντας την ενίσχυση των πυρηνικών δυνάμεων της Μόσχας, με τον Trump να απαντά με τον ίδιο τρόπο.
Σε ψυχροπολεμικό κλίμα φαίνεται να μπαίνει και πάλι ο πλανήτης, με τους ηγέτες Ρωσίας και ΗΠΑ να εισηγούνται την ενίσχυση των πυρηνικών τους δυνάμεων.
Την αρχή έκανε ο Vladimir Putin, ο οποίος σε συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ζήτησε τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των πυρηνικών της Ρωσίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Putin είπε ότι «πρέπει να ενισχυθεί η πολεμική ικανότητα των στρατηγικών μας πυρηνικών δυνάμεων, κυρίως με την ενίσχυση των πυραυλικών συστημάτων, έτσι ώστε να μην μπορεί να διαπεράσει τίποτα τα υπάρχοντα και τα μελλοντικά μας συστήματα πυραυλικής άμυνας».
Τόνισε ακόμη, ότι «και οι συμβατικές στρατηγικές μας δυνάμεις πρέπει επίσης να φθάσουν σε ένα νέο υψηλό ποιοτικό επίπεδο, ώστε να εξουδετερωθούν οποιεσδήποτε στρατιωτικές απειλές εναντίον της Ρωσίας».
Ο Putin υποστήριξε, ότι «η Ρωσία παραμένει ισχυρότερη από κάθε δυνητικό εισβολέα», αλλά προειδοποίησε, ότι «οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση γρήγορα».
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε σύμφωνα με την δήλωση του Κρεμλίνου, ότι «πρέπει να κάνουμε πολλά για να ενισχύσουμε το πυρηνικό μας τρίγωνο, για τη βελτίωση του συστήματος αντιπυραυλικής προειδοποίησης και των αεροδιαστημικών δυνάμεων, αλλά υπάρχουν ακόμη πολύ περισσότερα που πρέπει να κάνουμε στο ναυτικό και το στρατό ξηράς».
Άμεση ήταν η αντίδραση του νεοεκλεγέντα Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος μέσω Twitter εισηγήθηκε την «ενίσχυση και διεύρυνση» της πυρηνικής ισχύος της χώρας, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «ο κόσμος θα επανέλθει στα συγκαλά του».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ενισχύσουν και να διευρύνουν σε μεγάλο βαθμό την πυρηνική τους ισχύ, μέχρι τη στιγμή που ο κόσμος θα έρθει στα συγκαλά του σχετικά με τα πυρηνικά» έγραψε χαρακτηριστικά ο Trump στο Twitter.
Ο Trump δεν έχει κρύψει μέχρι σήμερα την υποστήριξή του στην χρήση πυρηνικών όπλων, προτρέποντας μάλιστα κατά την προεκλογική του εκστρατεία να χρησιμοποιηθούν εναντίον των «τρομοκρατών» στη Μέση Ανατολή.
Στην προσωπική του ιστοσελίδα εξάλλου αναφέρει, ότι αναγνωρίζει «τα καταστροφικά αποτελέσματα των πυρηνικών όπλων», αλλά υποστηρίζει ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας επίθεσης εναντίον της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης