Τελευταία Νέα
Διεθνή

EDF: Ξεκίνησε η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Taishan EPR στην Κίνα

tags :
EDF: Ξεκίνησε η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Taishan EPR στην Κίνα

Η γαλλική εταιρεία η οποία κατέχει το 30% του έργου ανακοίνωσε την πρώτη πυρηνική αλυσιδωτή αντίδραση

Η γαλλική επιχείρηση EDF ανακοίνωσε την Τετάρτη 6/6/2018 πραγματοποιήθηκε μια πρώτη πυρηνική αλυσιδωτή αντίδραση αλυσίδας στον Taishan European Pressurised Reactor (EPR) στην Κίνα, σηματοδοτώντας την αρχική έναρξη λειτουργίας του έργου μετά από μεγάλη καθυστέρηση.
Ο επικεφαλής νέων πυρηνικών και μηχανικής της EDF Xavier Ursat, δήλωσε στο επίσημο λογαριασμό του Twitter ότι το Taishan EPR είχε την πρώτη αλυσιδωτή αντίδραση και ήταν μια καλή είδηση για ολόκληρη την πυρηνική βιομηχανία.
Η EDF κατέχει περίπου το 30% του έργου.
Η China General Nuclear Power (CGN)η οποία κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό του έργου στη νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι η φόρτωση καυσίμων είχε ξεκινήσει από τον αντιδραστήρα μετά την εκκαθάρισή του από την Εθνική Επιτροπή για την Πυρηνική Ασφάλεια της Κίνας.
Η κατασκευή του αντιδραστήρα νέας γενιάς άρχισε το 2009 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2013 αλλά έχει αντιμετωπίσει καθυστερήσεις, τεχνικά προβλήματα και υπερβάσεις κόστους που επηρέασαν επίσης τη σειρά αντιδραστήρων EPR  που βρίσκονται υπό κατασκευή στη Γαλλία και τη Φινλανδία.
Εκπρόσωπος της EDF δήλωσε ότι ο αντιδραστήρας θα υποβληθεί σε μια σειρά από αρχικές δοκιμές τις ερχόμενες εβδομάδες, ενώ σταδιακά θα επιταχυνθεί.
 Ο αντιδραστήρας δεν είναι ακόμη συνδεδεμένος με το ηλεκτρικό δίκτυο.
Οι ρυθμιστές ενέργειας της Κίνας αναμένουν ότι ο αντιδραστήρας θα ολοκληρωθεί και θα συνδεθεί με το δίκτυο μέχρι το τέλος του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης