Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: H Statkraft ενδιαφέρεται για οκτώ παραχωρήσεις υδροηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία

Νορβηγία: H Statkraft ενδιαφέρεται για οκτώ παραχωρήσεις υδροηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία

"Μας ενδιαφέρουν  οκτώ από τις αρχικά δημοσιευμένες παραχωρήσεις που θα δημοπρατηθούν ... Στοχεύουμε σε 1.000 μεγαβάτ υδροηλεκτρικών παραχωρήσεων στη Γαλλία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Statkraft

Η νορβηγική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Statkraft ενδιαφέρεται να υποβάλει προσφορά για οκτώ από τις υδροηλεκτρικές παραχωρήσεις που η Γαλλία πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη 6/6/2018.
Η Γαλλία υπέβαλε προτάσεις το Φεβρουάριο, οι οποίες θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις μακροχρόνιες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου το Παρίσι να ιδιωτικοποιήσει υδροηλεκτρικές παραχωρήσεις, οι οποίες λειτουργούν ως επί το πλείστον από την κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία EDF.
"Μας ενδιαφέρουν  οκτώ από τις αρχικά δημοσιευμένες παραχωρήσεις που θα δημοπρατηθούν ... Στοχεύουμε σε 1.000 μεγαβάτ υδροηλεκτρικών παραχωρήσεων στη Γαλλία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της  Statkraft Lars Magnus Gunther.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσαν να αλλάξουν για το ποιες παραχωρήσεις ,το πότε και με ποια σειρά  θα υπέβαλλε προσφορές η Statkraft.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης