Διεθνή

BP και Chevron διεκδικούν περιουσιακά στοιχεία της BHP Billiton

tags :
BP και Chevron διεκδικούν περιουσιακά στοιχεία της BHP Billiton

«Μονομαχία» BP και Chevron για την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της BHP εξορυκτικής Billiton

Οι κολοσσιαίες πετρελαϊκές BP και Chevron διεκδικούν την εξαγορά των εγκαταστάσεων σχιστολιθικού της εξορυκτικής BHP Billiton, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Μέχρι στιγμής οι προσφορές κυμαίνονται από 7 δισεκ. έως 9 δισεκ. δολάρια, όταν η BHP αναμένει ποσό ύψους 10 δισεκ. δολαρίων.
Μάλιστα, σε περίπτωση που πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία (800.000 στρεμμάτων, στις Ηνωμένες Πολιτείες) αποσπασματικά, οι συνολικές εισπράξεις ενδέχεται να φθάσουν ακόμη και τα 13 δισεκ. δολάρια.
Σε ό,τι αφορά στη BP, επισημαίνεται ότι τα καθαρά κέρδη της κολοσσιαίας πετρελαϊκής κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 71% το πρώτο τρίμηνο του 2018, δεχόμενα ώθηση από τις υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, καθώς και την αυξημένη παραγωγή.
Ειδικότερα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,6 δισ. δολ. έναντι 1,5 δισ. δολ. τον αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα να κρίνονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 2,2 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 68,17 δισ. δολ. έναντι 55,86 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν τα έσοδα να ανέλθουν στα 67,59 δισ. δολ.
Η παραγωγή πετρελαίου της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, στα 3,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καθώς εξακολουθεί να μένει προσηλωμένη στη στρατηγική της ώστε να επιστρέψει στα αρχικά της μεγέθη μέχρι τις αρχές της ερχόμενης δεκαετίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης